adscode
adscode

İZMİR ATATÜRK'ÜN ASİSTANLARI GREVDE

İZMİR ATATÜRK'ÜN ASİSTANLARI GREVDE

İZMİR ATATÜRK'ÜN ASİSTANLARI GREVDE
Türkiye'den Haberler

'Ben İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan 3 yıllık dahiliye asistanıyım.
Hastanemizle Katip Çelebi Üniversitesi arasında yapılmış olan protokol gereği, hastane binası ortak kullanılmaya başlanmıştır. Bu süreçten sonra da her geçen gün iş yükümüz artmakta, buna karşın tıpta uzmanlık sınavında, hastanemize yeterli asistan kadrosu açılmadığından hekim sayısı belirgin azalmaktadır. Benim asistanlık eğitimine başladığım dönemde 400'lerde olan asistan sayısı bugün 220 kişi kadardır.
 
Bizim hastanemize açılan kadro sayısındaki azalmaya rağmen, İzmir ilinde bulunan diğer 3. basamak hastane olan Bozyaka, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesine asistan alımında bir değişiklik olmaması  manidardır. Bu da özellikle İzmir'in en çok hasta yüküne sahip hastanemizde biz asistan hekimlerin artan iş yükü altında ezilmesine neden olmaktadır.
 
Acil servisten bir arkadaşımız nöbetinde bir hastaya ortalama kaç dakika süre ayırdığını hesaplamış, bunun 3.9 dk olduğunu belirtmiştir. Yeterli sayıda hekim olmadığından dolayı ne eğitim alabilmekteyiz, ne bilimsel yayın yapmak için zaman ayırabilmekteyiz.  Asistanlık döneminde olmamız nedeni ile uzman eşliğinde poliklinik hizmeti vermemiz, yoğun bakımlarda , acil servislerde uzman eşliğinde girişim yapmamız gerekirken tek başımıza sağlık hizmeti vermek zorunda bırakılıyoruz. Üstelik her geçen gün baktığımız hasta sayılarının arttırılmasına yönelik baskılara maruz kalıyoruz. Artan iş yükü nedeni ile hastalarımıza insan onuruna yakışır şekilde sağlık hizmeti veremiyoruz.  Karşılarında doktor bulmakta zorluk çeken hasta ve yakınlarının sözlü hatta bazen fiili şiddetine maruz kalıyoruz.
 
Tüm bu olumsuzluklar nedeni ile uzun süredir hastane yönetimi ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Son olarak tıpta uzmanlık sınavı kadrolarının açıklanmasından sonra 17.02.2014 pazartesi günü Kamu Hastaneler Birliği CEO' su, hastane yöneticisi ve hastane başhekimi ile toplantı yapılmış, şikayetlerimiz son kez dile getirilmiştir. Ancak sorunlarımıza yönelik net bir cevap alınamamıştır. Bu nedenle Türk tabipler birliği ve sendikalarla da görüşülerek süresiz grev kararı almış olduğumuz hastaların mağdur olmaması adına 2 kez basın açıklaması ile duyurulmuştur. (Hastaların mağdur olmaması adına yoğun bakım, acil servisler ve nöbetler dışında tutulmuştur.) Türk Tabipler Birliğinin destek çağrısı bir önceki mailimin sonunda bulunmaktadır.
 
Tüm bu nedenlerden dolayı bugün itibari ile grev sürecimize başlamış bulunmaktayız. Hastanemizde Türk Tabipler Birliği tarafından basın açıklaması yapılmıştır.  Eylemimize destek olmak için Bozyaka, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesinden asistan arkadaşlarımız, tıp fakültesi öğrencileri katılımda bulunmuştur.  CHP Muğla milletvekili Tolga Çandar da bugün meclise vermiş olduğu soru önergesi ile sorunlarımıza dikkat çekmiştir.
Bütün bu olumlu gelişmeler ben ve asistan arkadaşlarımı çok mutlu etmiştir.
Sorunlarımızın kamuoyunda daha çok yer alması konusunda yardımlarınızı rica ediyoruz...''

                                                                             

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)