adscode
adscode

Kadınlar yükseköğretimde de eşit değil!

Yükseköğretime geçişten itibaren Kadın-Erkek oranlarının %50-50’den uzak olduğu dikkat çekiyor. Halbuki kadın adaylar daha yükseköğretime girişte, ortalama puan seviyesinde, MF, TM ve TS puan türlerinin…

Kadınlar yükseköğretimde de eşit değil!
Eğitim
Yükseköğretimde Kadınlarımız
'Parlakbirgelecek.com' 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bilgi notunda Yükseköğretimde kadınların yerini inceledi. 

Yükseköğretime geçişten itibaren Kadın-Erkek oranlarının %50-50’den uzak olduğu dikkat çekiyor. Halbuki kadın adaylar daha yükseköğretime girişte, ortalama puan seviyesinde, MF, TM ve TS puan türlerinin her birinde, erkeklere göre daha başarılılar.

Kadın Aday, Öğrenci ve Öğretim Elemanları Grafikten de görüldüğü gibi, gerek üniversite adayı, gerek öğrenci ve gerekse öğretim elemanı seviyesinde Kadın-Erkek oranındaki eşitsizlik devam ediyor. Üniversite adayı seviyesinde oran %46’ya %54 iken; üniversite öğrencileri arasında, Ön Lisans’ta %47’ye %53, Lisans'ta ise %46’ya %54 oluyor. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinde oranın yaklaşık %40’a %60 olduğu görülüyor. Mezuniyet sonrasında kariyerine öğretim elemanı olarak devam edenlere baktığımızda, tüm öğretim elemanları arasında Kadın-Erkek oranı %43’e %57 iken, oran Yardımcı Doçentlerde %40'a %60, Doçentlerde %35'e %65, Profesörlerde ise %29'a %71 olarak gerçekleşiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)