adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

Kayıt çekme ücreti veliyi zorlayacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla devlet okulları için tercih, özel okullar için de kayıt süreci başladı.

Kayıt çekme ücreti veliyi zorlayacak
Lise

Devlet okullarına kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler 17 Temmuz’a kadar tercihlerini bildirecek. Özel okullar ise 12 Temmuz’da kayıtlarını tamamlayacak. 

%10’u kesiliyor 

Veliler kayıt dönemi içerisinde özel okullar arasında geçişler yapabilecek. A

ncak veli kesin kayıt yaptırdığı okuldan başka bir okula geçmek için kaydını sildirdiğinde, okulun yıllık öğrenim ücretinin yüzde 10’u kadar kayıt çekme ücreti ödüyor. Örneğin okulun ücreti 800 bin TL ise 80 bin TL ödemesi gerekiyor. Her kayıt çekmede, yeni okulun yıllık öğrenim ücretinin yüzde 10’u kadar kesinti yapılıyor. Kesinti, taksitli ya da indirim yapılan ücret üzerinden değil, okulun yıllık peşin öğrenim ücreti üzerinden oluyor.  

Kayıt çekme ücreti her kayıt döneminde gündem oluyordu ancak son yıllarda ücretlerin artmasıyla uygulama aileleri daha da zorlar hale geldi. O nedenle bu yıl velilerin okullar arası geçişlerde daha temkinli olacağı tahmin ediliyor. Öyle ki her yıl rekoru elinde tutan Robert Kolej’in peşin eğitim ücreti 1.047.900 TL. Gözde okullardan Saint-Joseph Fransız Lisesi’nin  920 bin 250 TL; Üsküdar Amerikan Lisesi’nin 955.500 TL; Alman Lisesi’nin 834.885 TL; Özel Koç Lisesi’nin ise 1.050.000 TL.

İlk kayıt dönemi bitiyor

Özel okullarda 1. kayıt dönemi bugün bitecek. 2. ön kayıt 5-7 Temmuz’da, kesin kayıt 8 Temmuz’da, serbest kayıt dönemi ise 9-12 Temmuz’da yapılacak.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)