adscode
adscode

Kolejlere Kitap Yardımı Yapılsın mı?

Devlet okullarındaki öğrencilere, zengin fakir ayrımı yapılmaksızın kitap yardımı yapılırken, özel okulların kapsam dışında tutulması, çocuğu kolejlerde okuyan velileri bir hayli kızdırmıştı.

Kolejlere Kitap Yardımı  Yapılsın mı?
Günün Yazısı
“Biz de vergi veriyoruz, devlet okullarında bizden çok daha varlıklı olanların çocuklarına bedava kitap verilirken bize niye verilmiyor” diye yakınıyorlardı.
Kendi açılarından haklılardı. Ama konuşulan paralar, öğrenim, servis, yemek, kıyafet ve diğer genel giderlerin yanında o kadar ufak ki, konuşulması bile abesti.
Sonradan anlaşıldı ki işin psikolojik ve dışlanmışlık yönü daha ağır basmaya başladı.
Bakan Avcı’nın bu yönde karar alması da,  bu yüzden olsa gerek…
Özel okullar geliştirilmeli mi, kesinlikle evet. Çünkü devletin üzerindeki yükün hafiflemesi gerekir ki, kalanlara daha iyi eğitim olanağı sunabilsin.  Ama bu yapılırken kesinlikle dozu kaçırılmamalı ve devlete okuyanları da, tıpkı özel okullarda okuyanlar gibi incitilmemelidir…
Anket sayfamızdaki sonuç çok çarpıcı, ezici bir şekilde bu uygulamaya karşı bir tavır var. Demek ki, pek çok yeni uygulamada olduğu gibi bu süreçte de konu iyi anlatılamadı. Umarız bir an önce daha ayrıntılı açıklamalar yapılır ve gerekçeler paylaşılır.
Yoksa alın size bir takıntılı icraat  daha noktasına gelebiliriz…
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)