adscode
adscode

LGS ikinci nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır? Son gün ne zaman?

LGS birinci nakil başvuru sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. MEB tarafından yapılan duyuru doğrultusunda herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için 2. Nakil başvuru süreci 21 Ağustos'ta sona eriyor.

LGS ikinci nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır? Son gün ne zaman?
Eğitim

Peki, LGS lise ikinci nakil tercih başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İkinci nakil tercih yerleştirme başvuruları ne zaman sona erecek?


LGS yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuruları 17 Ağustos tarihinde başladı, 21 Ağustos'a kadar devam edecek. Bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin 2. nakil başvurularını 21 Ağustos'a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.
Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)