adscode
adscode

"LGS matematikte önceki yıllarla benzer 10 soru var"

LGS'de benzer soru tartışmaları üzerine İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, 2021 LGS sorularını önceki yıllardaki LGS soruları ve MEB Örnek sorular ile karşılaştırdı ve 10 sorunun benzer olduğunu belirtti.

"LGS matematikte önceki yıllarla benzer 10 soru var"
LGS
Güncelleme : 16-Jun-21 13:31

Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamında geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen merkezi sınavın ardından sınavda daha önce yayınlanan sorulara yer verildiği iddia edildi. 

O iddialara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da açıklama yaparak, "Biz yıl içinde örnek soruları her ay yayınladık. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer" dedi.


Bunun dışında benzer soru olmadığını söyleyen Selçuk, "Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ıspatlaması gerekiyor. Ortada somut delil yok. Biz hiç kimseden soru almayız, kimsenin de sorusunu yayımlamayız" ifadelerini kullandı.

İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, 2021 LGS sorularını önceki yıllardaki LGS soruları ve MEB Örnek sorular ile karşılaştırdı ve 10 sorunun benzer olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yeni bir soru tarzına geçtikleri LGS'de ilk yıl soruların özgün olduğunu, ancak MEB’in bu yıl sınavda kendini tekrarladığını, özgün sorular sorulmadığı için de bu şaibelerin ortaya çıktığını söyleyen İrday, şunları söyledi:

“Sınav hakkında bu tip spekülasyonların yapılmasının temel nedeni sınavda çıkan soruların daha önce uygulanan sınavlar ve yayınlanan MEB örnek sorularıyla çok benzer olmasından kaynaklanmıştır. Maalesef birçok yayınevi bu soruların benzerlerinden onlarca soru yazıp yayın hazırlamışlardır. MEB de bu yıl sınavda maalesef kendini tekrarladığı için bu tip yorumların yapılmasına neden olmuştur.”

İşte o sorular:

Mehmet İrday’ın tespit ettiği, MEB’in kendini tekrar ettiği benzer sorular şöyle:

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)