adscode
adscode

LGS’de bu sene 562 şampiyon var

Açıklanan LGS sonuçlarına göre; deprem bölgesinden öğrencilerin de aralarında yer aldığı 562 öğrenci 500 tam puan aldı. Tercih kılavuzu 26 Haziran’da açıklanacak, tercihler ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

LGS’de bu sene 562 şampiyon var
LGS

MİLLİYET-OZAN ÖMER KADÜKER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran’da gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre LGS’de bu yıl 562 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Sınava, 8. sınıfta okuyan öğrencilerin 1 milyon 30 bin 195’i katıldı. Katılım oranı yüzde 82 olarak gerçekleşti. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran’da yayımlanacak. Tercihler, 3-19 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da açıklanacak. 

Depreme rağmen başardılar 

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla şampiyonlar da belli oldu. Deprem bölgesinden de sevindirici haberler geldi. Adıyaman’da Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisi Ahmet Yiğit Polat ile Besni Tuğsuz Ali Ağa Ortaokulu öğrencisi Meryem Mehlika Yılmaz şampiyonlar arasında yer aldı. Polat başarısını düzenli çalışmaya bağlı olduğunu belirterek, “Biz önce Mersin’e gittik, oradan Şanlıurfa’ya gittik. Ondan sonra Adıyaman’a geldik. Yani bu ortamların hepsinde imkân bulmaya çalıştım ve yaptım” dedi. Yılmaz ise önce Bursa’ya gittiklerini, 2 ay kaldıktan sonra Besni’ye döndüklerini ve düzenli çalışmanın meyvesini aldığını kaydetti. Hatay İskenderun’da da Melek Beria Özer ve Muhammed Safa Kara 500 tam puan aldı. Her iki öğrenci de deprem nedeniyle sınava il dışında hazırlandıklarını söylediler. 

İlk tercihleri belli 

Ayrıca Kayseri’de 18, Aydın’dan 9, Isparta’da 6, Malatya’dan da 4 şampiyon çıktı. İstanbul’daki Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu da geleneği bozmayarak üst üste beşinci kez LGS birincisi çıkardı. Bilfen Ortaokulları’ndan da 23 öğrenci, 500 tam puan aldı. Bahçeşehir Okulları da 27 ildeki kampüslerinden 58 şampiyon çıkardı. Bir araya geldiğimiz bu öğrenciler sınav başarısının ortak sırrının düzenli çalışmak olduğunu söylediler. Sosyal hayattan, spordan da kopmadıklarını belirten öğrenciler, tercihlerini de belirlemiş durumdalar. 

Öğrencilerin görüşleri şöyle:
Güneş Karyağar: Konuları erken bitirip bol bol deneme çözdüm. Sosyal hayatımı tamamen bitirmedim. Yurt dışı olanakları ve iyi eğitim nedeniyle İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim.
Ongun Harman: Sosyal aktiviteyi azalttım ama tamamen bitirmedim. Arkadaşlarımla görüştüm, tenis oynadım. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim.
Ahmet Arif Gürbüz: Türkçe, matematik ve fen bilgisinde özel dersler aldım. Günde en fazla 200 soru çözüyordum. İleride doktor olmak istiyorum.
Nehir Altınay: Hem basket oynadım hem ders çalıştım. Sporu bırakmadım, tam tersi spor beni motive etti. İstanbul Erkek ya da Robert Kolej’i düşünüyorum.
Ela Yazıcı: Sistemli bir şekilde ilerledim. Ayrıca bolca kitap okudum ve yararını gördüm. Genelde günde 5 saat çalıştım. Robert Kolej ya da İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim.

Pozitif ayrımcılık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremzede öğrencilere pozitif ayrımcılık yapacaklarını kaydetti. Normal koşullarda kılavuzu dün ilan etmeyi planladıklarını aktaran Bakan Tekin, “Yapabileceğimiz pozitif ayrımcılıkları kılavuza derç edebilmek açısından kılavuzumuzu pazartesi günü yayınlamış olacağız” diye konuştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)