adscode
adscode

LGS'de tam puan aldılar

LGS'ye katılan 562 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. İşte o öğrenciler

LGS'de tam puan aldılar
LGS
Güncelleme : 24-Jun-23 21:06

Isparta

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 6 öğrenci 500 tam puan aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, "Isparta'yı üst düzey başarıya ulaştıran değerli 8. sınıf öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarına rehberlik eden tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Sınavda tam puan alan öğrencilerin Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu, Sütçüler Merkez Ortaokulu, Hızırbey Ortaokulu, Şehit Ömer Sarı Ortaokulu, Ülkü Ortaokulu ve Özel Bahçeşehir Ortaokulu'nda eğitim öğretim gördükleri bildirildi.

Bitlis

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Yunus Ensari Ortaokulu öğrencisi Yusuf Arda Akyürek, tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan aldı.

4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları açıklandı.

Akyürek, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan 562 öğrencinin arasında yer aldı.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, ailesiyle makamında kabul ettiği Akyürek'i başarısından dolayı tebrik etti.

Özden, gazetecilere, Akyürek'in girdiği sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldığını söyledi.

Akyürek'in kentte 500 tam puan alan tek öğrenci olduğunu belirten Özden, "Öğrencimizin bize yaşattığı birincilikten dolayı ailesini, okul idaresini ve emeği geçenleri kutluyorum. Gururluyuz. Bundan sonraki öğrenim hayatında başarılarını sürdüreceğine inanıyoruz." dedi.

Sınavdan tam puan almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akyürek ise başarısında emeği geçen ailesine, öğretmenlerine ve okul müdürüne teşekkür etti.

Sınava hazırlanırken düzenli ve sistemli olarak evde, okulda denemeler çözdüğünü anlatan Akyürek, "Bunun karşılığını aldığımı düşünüyorum. Düzenli çalışan herkesin başarıya ulaşabileceğine inanıyorum. Başarımı 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 8. sınıf arkadaşlarıma hediye ediyorum." diye konuştu.

Baba Şenol Akyürek de oğlunun Türkiye'de 500 tam puan alan öğrenciler arasında yer almasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu başarıyı şehit ailelerimize ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 8. sınıf öğrencilerine armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Metin Ataş da Akyürek'in, Türkiye'de tam puan alan öğrenciler arasında yer almasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kırklareli

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Betül Çolak tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan aldı.

4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları açıklandı.

Buna göre, Çolak tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan 562 öğrencinin arasında yer aldı.

Çolak, AA muhabirine sınavlara öğretmenlerinin desteği ile hazırlandığını söyledi.

Yaklaşık 10 aylık sürede sınavlara hazırlandığını anlatan Çolak, "Çok disiplinli çalıştım, senenin başından beri. Öğretmenlerim ve ailelim bu süreçte çok destek oldu." dedi.

Günde ortalama 2 saat sadece sınava hazırlık için test çözdüğünü ve belirlediği konu başlıkları üzerinde çalışmalar yaptığını dile getiren Çolak, sınavda tam puan aldığı için mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.

Başarısını arttırarak sürdürmek istediğini anlatan Çolak, "Okulum bana çok ciddi bir çalışma disiplini kattı. Bunu lisede de devam ettirip, aynı başarıyı yakalamak istiyorum. Ailemi gururlandırdım ve mutlu oldum." diye konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Şimşek, öğrencisinin başarısı ile gururlandıklarını ifade etti.

Sınavlara yoğun bir tempo ile hazırlandıklarını dile getiren Şimşek, okullarındaki başarının her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

İstanbul

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan Meryem Vahid, moda tasarımı alanında eğitim ve kariyer hedefliyor.

Bahçelievler Bil Koleji'nde eğitim gören ve merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan Vahid, okulda düzenlenen programda nasıl başarıya ulaştığını anlattı.

Vahid, çok soru çözmenin değil, verimli soru çözmenin önemli olduğunu ve katsayısı yüksek derslerden soru çözdüğü için başarı elde ettiğini söyledi.

Okulda çok fazla denemeye ve etüde katılarak kendisini geliştirdiğini kaydeden Vahid, sınav stresiyle baş edebilmek için de okulun rehberlik biriminden destek aldığını aktardı.

Vahid, gelecek planlarına ilişkin de "Galatasaray Lisesi'ne girmek istiyorum. Çoğunluğun aksine doktor ve mühendis olmak değil, moda tasarımı okumak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Meryem Vahid'in annesi Azamed Mirali de kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, okul ve öğretmenlerin her zaman arkalarında durduğunu anlattı.

Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Pehlevan, Meryem Vahid'e başarı ödülü takdim etti.

 

Nasıl kazandılar?

 

Sığındığı anaokulunda LGS'ye hazırlanan depremzede kız tam puan aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava zor şartlarda hazırlanan Melike Behçet, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alma başarısını gösterdi.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Melike Behçet, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ailesiyle bir köyde tek odalı ve sobalı anaokuluna sığındı.

Depremin psikolojisiyle ders çalışmakta zorlanan Behçet, öğretmenlerinin desteğiyle 4 Haziran'da yapılan merkezi sınavdaki tüm soruları doğru cevapladı.

Behçet, yaşanan deprem sürecinde birçok olumsuzluğa rağmen ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle 500 tam puan alan 562 öğrenci arasına girdi.

Melike Behçet, AA muhabirine, toparlanması zor bir süreçten geçtiğini ancak hedefleri olduğu için öğretmenlerinin desteğiyle tekrar ders çalışmaya başladığını söyledi.

Deprem sonrası ders çalışma düzeninin bozulduğunu anlatan Behçet, şöyle konuştu:

"Deprem sürecinde sonra çalışma düzenim sıkıntılıydı. Bir süre ders çalışamadım. Bir köy okulunda 3-4 ay gibi uzun bir süre kaldık. Onun psikolojisi bile yetiyordu. Toparlanması zor oldu ama insanın hedefleri olunca bir şekilde toparlıyor. Bu yüzden bir süre sonra tekrar çalışmaya başladım. Bu süre zarfında da bütün öğretmenlerim çok destek oldular. Hepsine teşekkür ediyorum. Zor bir süreçti benim için. Toparlaması zor oldu ama odaklanınca ve isteyince oluyor."

Deprem sürecinde kendine güvendiğini ve sonrasında hedefler koymaya başladığını ifade eden Behçet, Malatya Fen Lisesi'nde eğitimini sürdürmek istediğini ifade etti.

Baba Mustafa Behçet, kızının başarılı olması için mücadele ettiklerini ve sınavda tam puan almasıyla gururlandıklarını ifade etti.

Deprem sürecinde 4 ailenin bir arada tek odalı bir anaokuluna sığınmak zorunda kaldıklarını anlatan Behçet, şunları söyledi:

"Melike düzenli çalışan bir çocuktu ama deprem sürecinde her şeyimiz alt üst oldu ve tüm düzenimiz bozuldu. Evimiz hasarlıydı, bu yüzden evden çıkıp bir anaokuluna sığınmak zorunda kalmıştık. 4 ailenin bir arada yaşadığı zor şartlarda, tek odalı, sobalı bir yerde çalışması çok zordu. İlk 1,5 ay dersleri bir kenara bırakmıştı fakat daha sonra kendisini toparladı. Biz Melike'ye güveniyorduk, onun da kendisine olan inancı tamdı. Okuldaki öğretmenlerinin desteğiyle yeniden motivasyonunu sağladı ve tekrar çalışmaya başladı. Bu yoldaki okul yönetimi, idaresi ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Bu gururu onlar da bize yaşattılar."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)