adscode
adscode

Liselere Giriş Arap Saçına Dönüşecek!

TEOG’daki karmaşa yetmezmiş gibi şimdi bir de her okul, kendi belirleyeceği bir puan türüne göre öğrenci alacakmış.

Liselere Giriş Arap Saçına Dönüşecek!
Günün Yazısı
TEOG’daki karmaşa yetmezmiş gibi şimdi bir de her okul, kendi belirleyeceği bir puan türüne göre öğrenci alacakmış. Üniversiteye girişte olduğu gibi özel, devlet demeden,  tüm liselere, neden merkezi yerleştirme öğrenci alınmaz, anlamak mümkün değil. Yoksa bu işten de nemalananlar mı var?..
 

Ortaokul son sınıf öğrencileri aynı sınava alınıyor ama liselere yerleştirme yapılırken, önce devlet, özel ayrımı yapılıyor, sonra da, özeller kendi içlerinde kafalarına göre öğrenci alıyor.

Bu sistemin iyi işlemediği, her türlü istismara açık olduğu, kayıt döneminin adeta işkenceye dönüştüğü, daha da önemlisi, liseler arası gel-gitler nedeniyle yılan hikayesine dönen kayıt dönemlerinin okullar açıldıktan sonra da devam etmesine rağmen, kontenjanların dolmadığını cümle alem biliyor. Ama yine de devam ediyor. Çünkü, her gelen Bakan olayı anlayıncaya kadar, o gidiyor, bir başkası geliyor!


Bu yıl 400, 500, 800 ve 1000’lik puan sistemleri uygulanacakmış

Devlet liseleri ve İtalyan liseleri 500’lük, Robert 1000’lik , Fransız liseleri 900’lük, SEV Amerikan Kolejleri 400’lük puan sistemi uygulayacakmış.

Liselerden kimi TEOG’taki tüm testleri  ve okul başarı puanını dikkate alırken, bir bölümü sadece bazı testleri alıp, şişirilmiş okul başarı puanlarını göz ardı edecekler.


Yani ortalık toz duman ve bakalım MEB bu işin altından kalkabilecek mi?..

 
Velilere şimdiden sabır diliyoruz…

Bir an önce gidip dinlenin, bu yaz, kayıtlar nedeniyle çok uzun geçecek!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)