adscode
adscode

MEB, Aday Öğretmenlerin Çağrısını Duydu mu?

Aday Öğretmenlerin MEB'den Talebi;

MEB, Aday Öğretmenlerin Çağrısını Duydu mu?
Eğitim

''MEB 2014 Eylül ayında ve sonrasında atamasını yaptığı öğretmenlerin stajyerliklerinin kalkması için sözlü ve yazılı sınav şartı getirmiş,  yayınlanan  Atama-Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde de bu değişikliğe yer vermiştir.

2014 Eylül ayından bu yana 8 ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen MEB aday öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesine dönük çalışmalar çok yavaş ilerlemektedir.

Burada asıl sorun, 2015 eylül veya ekim ayında adaylık kaldırma sınavına gireceği konuşulan stajyer öğretmenlerin  2015 Ağustos özür grubu yer değişikliğine başvurmalarının mümkün olmadığı görüntüsüdür.
 
Sonuç olarak, 2014 Eylül ayında atanan ve 2015 ağustos ayında halihazırda adaylık kaldırma sınavına girmemiş olacağı için eş durumu tayini istemesi  zor görünen öğretmenlerin, tayin haklarını kullanarak aile birliklerini koruyabilmelerine katkılarınızı bekliyoruz.
MEB bir an önce adaylık kaldırma sınavlarını yapmalı ve öğretmenler, geçmiş yıllarda olduğu gibi  bir yıl içinde eş durumu tayini isteme haklarını kullanabilmelidir.''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)