adscode
adscode

MEB İnternet Hatlarının İptalini Emretti

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı 27.02.2014 tarih ve 861980 sayılı yazıları ile; İl Milli Eğitim Müdürlüklerimizde yer alan ADSL, VDSL gibi bağlantıların iptal edilerek Bakanlık hattı…

MEB İnternet Hatlarının İptalini Emretti
Eğitim
11.04.2012 tarihli ve 565 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesinin 11. Maddesinin ö.bendinde "Kurum ağına sistem yöneticisinin bilgisi dışında herhangi bir aktif ağ cihazı eklenemez." denilmektedir.

Bu sebeple İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Bakanlık hattı haricindeki tüm internet hatlarının (ADSL, VDSL 3G, Wireless vb.) acilen iptal edilmesi, gelecekte Bakanlığın ilgili birimlerinin bilgisi olmadan bu ve benzeri bağlantılara izin verilmemesi ile belirtilen bağlantıları iptal ettirmeme konusunda ısrarcı davranıp sergileyen personel veya kurum hakkında gerekli yasal süreç başlatılması gerekmektedir.

Oluşması muhtemel bilişim suçlarının önüne geçebilmek amacıyla yukarıda belirtilen çalışmaların acilen tamamlanarak, birimlerinizde çalışan personelin, sözü edilen ilgili Kanun ve Yönerge doğrultusunda tekrar bilgilendirilmesini istedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)