adscode

'MEB kantinlerinde tehlike satılıyor'

Okul kantinlerinden satılan bazı oyuncaklar öğrenciler için tehlikeli olabiliyor. Bir veli acı bir tecrübesini bizlerle paylaştı. İşte o e-posta;

'MEB kantinlerinde tehlike satılıyor'
Haberler
"Abbas Bey Merhaba,
Eğitim sistemi konusundaki yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz. 5.5 ve 3 yaşlarında iki oğlum var. Özellikle 4+4+4 sistemi konusundaki tavsiyeleriniz oğlumuzu okula gönderip göndermeme konusunda kararımızı kolaylaştırdı.
Ancak bugün sizinle paylaşacağım konu farklı ve daha ciddi.
Oğullarım babaannelerinde kalıyorlardı. Kurban bayramı arifesinde telefonumuz acı acı çaldı. Anne iç güdüleriyle kötü bir haber olduğunu anladım. Yanılmamıştım. Oğlumun bir oyuncakla yüzünü kestiğini ve ambulansla numune hastanesine götürüldüğü haberi geldi. 3 yaşındaki oğlum plastikle kaplanmış, jilet keskinliğinde bir oyuncakla yüzünü keşmişti. Yanağında 7-8 cm boyunda derin bir kesik oluşmuştu. Oğlumun yüzünü estetik dikiş yaptırabilmek için akşama kadar dolaştık. Tatil olması sebebiyle bir sürü eksiklik ve aksaklık sebebiyle normal dikiş ile evladımın yüzü dikildi.
Kendimize gelip olayın nasıl ve neyle olduğunu araştırdığımızda duyduklarımıza inanamadık. Milli Eğitim Bakanlığının Okul kantininde 25 Krş'a satılan ve çocuklar arasında çok rağbet gören bir oyuncak. Çocuklar hızla sallayıp bileklerine vurduklarında bileklik olup kollarına dolanıyor. Dışı plastik ile kaplanmış, ama içinde bir Jilet inceliğinde metal var. Plastik deforme olduğunda metal direkt açığa çıkıyor.
Bize mal olan sonuçları: Oğlumun yanağında uzun bir kesik izi. Sanki faça atılmış gibi. Polis olamaz, asker olamaz, pilot olamaz....v.s.
Kaza geçirdiği günden beri, normalde sakin ve uyumlu olan oğlum, en basit olaylarda sinir krizleri geçiriyor, sakinleştirmek saatler alıyor.
Kötü senaryolar; bir cm daha içeri girseydi, oğlumun tükürük bezleri zarar görecekti ve ömrü boyunca salyası akacaktı. Biraz  daha aşağıya denk gelseydi, şah damarı ve ölüm. Abartıyor muyum bilmiyorum ama hala çocukların ellerinde görüyorum ve her an birine bir şey olacak gibi geliyor. 
Neden çocuklarımız tehlikelere bu kadar kolay ulaşıyor ve bunun mekanı devlet oluyor. Ben bir denetim elemanıyım. Her şeyin kontrol edilebileceğini çok iyi biliyorum. Saygılarımla...."
 
www.egitimajansi.com





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)