adscode

MEB’de mi Yoksa 4+4+4 Sevdasından Vazgeçti?

4+4+4 yeni eğitim sistemi hakkında Danıştay’a açılan birçok dava oldu. MEB'in açılan davalarda savunma yapmaması da dikkat çekici.İşte o davalardan biri;

MEB’de mi Yoksa 4+4+4 Sevdasından Vazgeçti?
Haberler

4+4+4 hakkında Danıştay’a açılan dava hakkında konuşmak istiyorum

"Sayın Güçlü, 

Yeni eğitim sistemin ile ile ilgili yazılarınızı büyük ilgi ve beğeni ile okuyorum. Benim ve benim gibi binlerce insanın kaygılarına tercüman oluyorsunuz. Benim oğlum bu eğitim döneminde 67 aylık oluyor ve birden hiçbir hesap kitap yapılmadan yapılan bu düzenleme nedeniyle çok tedirgin olarak, yaş konusunun iptali için MEB’in yayınladığı genelgenin iptali için Danıştaya Mayıs ayında dava açtım.  Danıştay 8.Dairesinde  görülen davaya şu ana kadar MEB herhangi bir savunma vermedi. Bence onlar da, mahkemenin vereceği iptal kararı ile, hesapsız yapılan düzenlemenin yükünden kurtulmak istiyorlar. 

Zaten okul müdürleri şuan isyan boyutuna gelmiş durumdalar,  Herşey Ankaradan toz pembe gözükebilir veya öyle gösterilmeye çalışılabilir ama İstanbulun birçok okulundan 60 kişilik sınıflarda eğitim verilmeye çalışılıyor. Hal böyle iken bu yükün üstüne, bakanlık tarafından ek sorunlar yüklenerek, eğitimim kalitesini düşürmek , bakanlık bürokratlarının çalışmalarında ne denli özenli olduklarını göstermektedir.  

Umarım okullar açılmadan Danıştay da görülen dava dosyasından yürütmenin durdurulması kararı verilir de ben,benim gibiler, okul yöneticileri ve MEB rahat bir nefes alır.

 Saygılarımla"


egitimajansi.com

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)