adscode
adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

Mülakat Resmi Gazete'de

MEB'in sözleşmeli öğretmen istihdamı yönetmeliğinde yaptığı 'mülakat' değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı: Atamalarda KPSS puanının yüzde 50'si ile mülakat puanının yüzde 50'si alınacak.

Mülakat Resmi Gazete'de
Öğretmen
Güncelleme : 14-May-24 17:09

Mülakata ilişkin yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

3 Ağustos 2016'da çıkarılan "mülakat" yönetmeliğine yapılan değişiklikle "Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir" ifadesi eklendi.

Yenetmelikte yapılan değişikliğe ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karar şöyle:

Millî Eğitim Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 3/8/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınav” ibaresinden sonra gelmek üzere “başarı” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Dava açacaklar

Karara sendikalar ve siyasi partilerden tepkiler gecikmedi:

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı: "Bu ucube kararın kaldırılması için demokratik ve yasal tüm yolları sonuna kadar kullanacağız. Eğitimi; öğretmenlerimizi ve geleceğimiz öğrencilerimizi yandaş torpil sistemine feda ettirmeyeceğiz."

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: "Mülakat uygulaması konusunda çıkarılan yönetmeliğin iptali için yarın dava açacağım."

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: "Öğretmen adaylarımızın haklarının gasp edilmesine kayıtsız kalmayacağız! Atamalarda %50 KPSS %50 mülakat uygulamasını getiren yönetmelik değişikliğine iptali istemiyle dava açıyoruz!"

Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici: "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazetede yayımlanmış ve mülakat ısrarından vazgeçilmemiştir. Yıllardır uygulanan mülakatlarda binlerce kişinin hakkının yendiği ortadayken; Eğitim fakültesini başarı ile bitirmiş, KPSS'den çok yüksek notları almış meslektaşlarımızı atamak yerine daha düşük puan alanları da mülakata çağırarak haksızlığa kapı açmak kabul edilemez! Anadolu Eğitim Sendikası olarak ilgili yönetmeliği yargıya taşıyacağız!"

Eğitim Bir Sen: "Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği yargıya taşıdık. Kamu vicdanında karşılığı olmayan, ürettiği sosyal maliyet telafi edilemeyen, öğretmen adaylarını mağdura dönüştüren mülakatla öğretmen atama uygulamasına dün karşıydık, bugün de karşı durmaya devam ediyoruz."

Eğitim İş: "Eğitim-İş atamalarda sözlü sınav öngören tüm düzenlemelere karşı davalar açmış ancak ne yazık ki bu davalar Danıştay nezdinde reddedilmiştir. Anayasa Mahkemesi tarafından da son verilen karar nazarında sözlü sınav uygulamasına geçit verilmiştir.

Son gelinen durum ve getirilen garabet uygulama bir kez daha ne denli haklı olduğumuzu ortaya koymuş, sözlü sınav inadı uğruna yaratılan mantık dışı yöntemler her gün farklı bir boyutuyla karşımıza çıkmıştır.

Sorunun çözümü bellidir ve tek çözüm de atamalarda mülakatların tamamıyla kaldırılmasıdır.

Eğitim-İş olarak yine ve tekraren bu garabet mülakat uygulamasının tümüyle kaldırılması için yargı yoluna başvuracağımızı ilan ediyoruz."

Eğitim Gücü Sen: "Yapılan değişikliği hukuk birimimiz inceliyor. Hukuka aykırılık konusunda davamızı da açacağız. 
Bu konuda sonuna kadar arkadaşlarımızın yanındayız. Bunun yanında gençlerimize sözümüzdür, mülakatlarda mağduriyet yaşadıkları takdirde, kendilerine her türlü hukuki desteği vereceğiz. 
 Bakanlıkla, siyasi partilerle görüşüyoruz. Bugün de temaslarımız oldu. Mülakatın uygulanmaması için elimizden gelen faaliyeti yürütüyoruz. Bunun yanında da hukuki ve idari başvurularımızı yapacağımızı bilmenizi istiyoruz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)