adscode
adscode

Öğrenci Değişiminde Artılar Eksiler

Çok okuyan mı bilir yoksa çok gezen mi?

Öğrenci Değişiminde Artılar Eksiler
Milliyet Diyalog
Şimdi bu ata sözünün pabucunu dama atan yeni bir oluşum söz konusu.
Hem çok okuyacaksın, hem de çok gezeceksin. Böylesi bir durum eskiden ya söz konusu değildi ya da çok zordu.
Örneğin ya çalışmak zorundaydınız, ya okumak ya da ille de gezeceğim diyorsanız, iş ve okulu unutmanız gerekiyordu. Oysa şimdi öyle mi, öğrenci değişim programlarına katılarak, hiç yıl kaybetmeden, dünyanın dört bir yanına gidebilirsiniz. Eğer isterseniz yurt içinde farklı bir üniversiteye de yine değişim programı çerçevesinde konuk olabilirsiniz.

Avrupa öğrenci değişim programı ERASMUS’un kapsamı genişletildi. Yurtiçi değişim programı FARABİ’den yararlanan öğrenci sayısı da giderek artıyor. Eğer bu programlardan yararlanarak yurtiçi ve yurtdışı öğrenim olanaklarından yararlanamıyorsanız, kabahati hiç kimsede değil, kendinizde bulmalısınız.
Çünkü, değişim koşulları hiç de o kadar zor değil. Değişim programından yararlanan öğrencilerin, mezuniyet sonrasında çok daha kolay iş bulabildiklerini de özellikle hatırlatmak isteriz. Hayata dair kazandırdıkları da diğer artı değerler...

Peki, öğrenci değişim programları sadece üniversite öğrencileri için mi söz konusu? Kesinlikle hayır lise öğrencilerinin de yararlanabildiği pek çok değişim programı var.
Yeter ki siz isteyin. Bu konularda en doğru bilgileri öncelikle bulunduğunuz eğitim kurumlarının yöneticilerinden alabilirsiniz. Eğer içinden çıkamadığınız durumlar olursa bize yazın...

‘Mikrocerrahi’de   araştırma yapılacak

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Göztepe Yerleşkesi’nde Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı hizmete açıldı. Mikrocerrahi dalının gelişmesinin hedeflendiği laboratuvarda mikrocerrahiyle ilgili deneysel çalışma ve araştırmalar yapılacak. Model Tubuler Yapı ve Akım Sistemleri ile birlikte hayvan çalışmalarıyla ilgili kursların verileceği  laboratuvarda kursiyerlere sertifika verilecek. Görüntüleme ve kaydetme özelliğine sahip mikroskoplarda kursiyerler, istedikleri çalışmaları kaydedip sonradan kullanabilecekler.

Yerli malı sattılar köy için bağışladılar

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü öğrencileri Yerli Malı Haftası kapsamında Şile Kampüsü’nde Yerli Malı Pazarı kurdular. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla etkinliği gerçekleştiren öğrenciler pazarda yöresel ev yemekleri,  meyve, sebze, kuruyemiş vs. sattılar. Satışlardan elde edilen gelir Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (Koruncuk) bağışlanacak. Bağışlarla Bolluca Köyü’nün yollarının, evlerin dış cephelerinin onarılması ve yeni yapılması planlanan istasyonlu yürüyüş yolu ile bisiklet yolu projelerine katkı sağlanacak.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)