adscode

Öğrenci Yurtlarına ‘Gezi‘ Baskını!

İstanbul'da Gezi Parkı olayları ile ilgili 19 ilçede 100'e yakın yere operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında lise öğrencilerinin de bulunduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanların sayısının 30'u…

Öğrenci Yurtlarına ‘Gezi‘ Baskını!
Haberler

 

 

 



Emniyet kaynakları, gözaltına alınan kişilerin, "Olaylar sırasında provokatif hareketlerde bulundukları polis kamerası ve MOBESE'ler tarafından tespit edilen" kişiler olduğunu öne sürüyor. Polis fotoğraf ve videolardan kimliklerini tespit ettiği kişilerin evlerine, mahkeme kararıyla operasyon düzenledi.


Genç Umut adı verilen operasyon kapsamında Kollektifler, TGB, HKP'ye baskınlar düzenlendi. Baskınlar Terörle Mücadele ekiplerince yapıldı.

Gözaltına alınan Kollektifler üyesi üniversitelilerin, Özgür Kütahya, Yiğit Ergün, Erdem Aslan, Gökay Işık, Cem Eraslan, Hasan Mert Kaynar, Ali Coşkun, Uğur Gümüşkaya, Ozan Erdoğan, Uğur Cucu, Deniz Can Sarıkaya ve Deniz Hasret Özçelik olduğu öğrenildi.

TGB'den de 3 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. TGB'nin sitesinde İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, il yöneticisi Gizem Doğan ve il yöneticisi Barış Alpuğan'ın kardeşi Zafer Alpuğan'ın gözaltına alındığı, evlerinde aram yapılmakta olduğu açıklandı.

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) İstanbul-Sancaktepe İlçe Sekreteri Metal İşçisi Deniz Bin'in de evinde arama yapıldığı açıklandı.

Operasyon dosyasında gizlilik kararı olduğu belirtildi.

Arama yapılan adresler arasında öğrenci yurtlarının da bulunduğu öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Operasyonlar devam ediyor.

 

MİLLET DERNEĞİNE GEZİ PARKI ARAMASI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gezi Parkı soruşturması kapmasında Fatih’teki Millet Derneği İstanbul Şubesi’nde arama yaptı. Yaklaşık 2 saat süren aramada polis, iki çuval belge ve dokümanı incelemek üzere el koydu.

Gezi Parkı soruşturma kapmasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde Fatih, Oğuz Han Caddesi, Erseven Sokak Numara 3’te bulunan Millet Derneği İstanbul Şubesi’nde arama yaptı. Burada yaklaşık 2 saat arama yapan polis, iki çuval halindeki çıkardığı bazı belge ve dokümanlara el koydu. Ele geçirilen belge ve dokümanlar incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yapılan aramalarla ilgili hiç kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 48


Son operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11’i bugün sabaha kadar süren mahkeme sonunda tutuklandı. Daha önce tutuklanan 37 kişi ile birlikte kentteki Gezi operasyonlarında tutuklananların sayısı 48’e yükseldi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)