adscode

Öğrenciler Daha Kolay Anlayacak

Öğrencilerin sayısal dersleri daha rahat anlamaları için tablet bilgisayarların teknoloji marketleri animasyon, video, ses temelli ders malzemeleriyle donatılacak. Derslerde, multimedya araçlarının yanı…

Öğrenciler Daha Kolay Anlayacak
Haberler
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortak çalışmasıyla liselerin en iyi öğretmenler tarafından hazırlanmış video dersleri, yeni ders yılına kadar tamamlanıp web ortamından erişeme sunulacak.
Fırsatların Arttırılması ve Teknolojinin İyileştirilmesi Hareketi (FATİH) projesiyle beraber kademeli şekilde her sınıfa akıllı tahta konulması ve öğrencilere içeriği zenginleştirilmiş ders malzemelerinden oluşan tablet bilgisayarlar verilmesi çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Matematikte dijital oyun daha çok devrede olacak
Bütün dersler için tablet bilgisayarlara uygun eğitim materyalleri yeniden tasarlanıyor. Bu kapsamda, sosyal bilimler derslerinin eğitim içeriğini Milli Eğitim Bakanlığı, sayısal derslerin eğitim içeriğini ise TÜBİTAK hazırlıyor.
Her iki kurum da bazı derslerde animasyon, bazılarında sesli dosya, bazılarında link kullanılması için çalışmalar yürütüyor.
Derslerde, multimedya araçlarının yanı sıra dijital oyunların da daha rahat kavrama için daha fazla devreye sokulması planlanıyor. Örneğin matematik dersinde oyunların daha fazla kullanılması ve böylece çocukların analitik yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Fatih Projesi'nde tablet bilgisayarların eğitim içerikleri için bir market de bulunuyor. Tablet dağıtılan öğrenciler, bu marketten belli becerileri geliştiren ve öğretici nitelikteki oyunları indirip oynayabiliyor. Bu oyunların sayısının zaman içinde onbinleri geçmesi bekleniyor.
Tablet bilgisayarların marketlerinde animasyon, video, link gibi zengin ders içerikleri de bulunacak.
En iyi uzmanlar içerik hazırlıyor
Eğitim içeriklerinin hazırlanmasında Türkiye'de eğitim alanındaki öğretim üyeleri birlikte TÜBİTAK ve MEB'in uzmanları çalışıyor.
Bütün derslerin video çekimleri web portalına aktarılması için de hazırlıklar hızla sürdürülüyor. Türkiye'nin en iyi öğretmenlerinin ders videoları çekiliyor. Daha sonra bu derslerin internet ortamına aktarılarak tüm öğrencilerin erişimine sunulması hedefleniyor. Bu derslerin bir kısmının yeni eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.
Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte öğrencilere 40 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Tüm öğrencileri kapsayan tablet bilgisayarların ihalesinin ise bu sene sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İhaleyi kazanacak firmanın Türkiye'de fabrika ve Ar-Ge merkezi kurması istenecek.
Hürriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)