adscode
adscode

Öğretmenlerin seminerleri başladı

Öğretmen seminerleri bugün online olarak başladı.

Öğretmenlerin seminerleri başladı
MEB
Güncelleme : 13-Nov-23 17:25

13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ara tatil süresince, öğretmenlerin katılacakları seminer eğitimlerinin detayları netleşti. Öğretmenler, bu eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmen Bilgi Ağı (ÖBA) üzerinden takip edebilecekler.

 

Öğretmenlerin seminer videoları ÖBA'da erişime açıldı. Videoların 19 Kasım'a kadar izlenmesi gerekiyor.

Resim

Eğitim Sen'den tepki

Seminer programında yer alan “Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi” sunumuna tepki gösteren Eğitim Sen, açıklamasında şunları kaydetti: "Seminer programında yer alan başlıklardan birisi “Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi” olarak belirlenmiştir. “2023 yılı Kasım dönemi Mesleki Çalışmalar” programında yer verilen, “Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi” başlığı öğretmenlere yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik olmaması bakımından Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 87/2. maddesine aykırı olması, amaca hizmet etmemesi, başkaca hiçbir branş için ayrı bir başlık açılmamışken, sadece din eğitimi ve öğretimi alanı ile ilgili başlık açılmış olması nedeniyle iş barışını bozacak niteliğe sahip olması ve sadece din kültürü ve ahlak bilgisi branş öğretmenlerine değil tüm yönetici ve öğretmenlere zorunlu olması bakımından Anayasanın 2. maddesinde yer alan laiklik ilkesine aykırıdır.
Bugüne kadar başka hiçbir branş için böyle bir eğitim planlanmayıp, din eğitiminin ilk ve orta tüm kademe tüm öğretmenlerine seminer dersi olarak verilmesinin fiili bir dayatma olduğu açıktır. Bu nedenle sendikamız önceden ilan edilen seminer takvimine göre, bu derse katılmama kararı almıştır. Ancak MEB, söz konusu dersi bütün öğretmenlere dayatma ısrarını sürdürmekte, seminer ders videolarının bileştirilmesi ve tamamına katılım olmaması halinde mesleki çalışma yapılmamış sayılacağına ilişkin bir yazı yayınlamıştır.
MEB’in söz konusu dayatmacı tutumunda ısrarcı olması, antidemokratik bir tutumdur ve bu tutum kabul edilemez. Eğitim Sen olarak üyelerimiz başta olmak üzere, seminere katılacak bütün eğitim emekçilerini bu dayatmacı tutum karşısında tavır almaya ve seminer videosunda ilgili bölümü sessize alarak izlemeye davet ediyoruz. Bugün seminer üzerinden başlatılan böyle bir dayatmanın, önümüzdeki süreçte gündeme gelecek olan müfredat değişiklikleri ile daha da yaygınlaştırılması tehlikesine karşı, bütün eğitim ve bilim emekçilerini, laik eğitim anlayışına yönelik her türlü dayatmaya karşı birlikte tutum almaya ve ortak hareket etmeye davet ediyoruz."

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)