adscode
adscode

Okan Anadolu’yla Buluştu...

Okan Üniversitesi, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen gençleri kampüsünde misafir etti...

Okan Anadolu’yla Buluştu...
Özel Eğitim

 

Türkiye’nin tüm bölgelerinden çeşitli eğitim kurumlarının yöneticileri, rehber öğretmenleri ve öğrencileri “Okan Anadolu Buluşmaları” çerçevesinde Okan Üniversitesi’nde bir araya geldi. Üçüncüsü gerçekleşen Okan Anadolu Buluşmaları’nda Okan Üniversitesi,  50 ilden 1800 misafire İstanbul’u görme, kampüs yaşamını ve üniversite hayatını tecrübe etme imkanı verdi.

 

Üç gün süren etkinlikte, üniversite yurtlarında konaklayan aday öğrenciler ve rehber öğretmenler,  ilk günü konferans ve  fakülte tanıtım etkinliklerine katılarak geçirdiler.

 

İkinci gün; Mütevelli Heyet Başkanı  Bekir Okan ve Rektör Prof. Dr. Şule Kut’un konuşmalarının ardından,  Okan Üniversitesi Eğitim Danışmanı Oktay Aydın, adaylara; Kariyer Planlaması, Kariyer Yolculuğunda Yaşam Değer Yargıları,  YGS/LYS Sistem ve Puan Bilgileri, Sınavlarda Başarıya Giden Yol, Çalışmayı Engelleyen Faktörler, Sınav Taktikleri ve Üniversite-Bölüm tercihlerinde izlemeleri gereken yolları anlattı.

 

Eğitim Danışmanı Oktay Aydın sunumunda, adaylara özellikle "fark yaratmak üzere yola çıkmalarını" ve fark yaratmalarına katkı sağlayacak üniversiteleri seçmelerini aktardı.

 

Aynı gün öğleden sonra uygulamalı fakülte etkinliklerine katılan adaylar, fakülteler hakkında tüm bilgileri ilgili fakültenin dekanları ve bölüm başkanlarından birebir görüşmeler ile edindikten sonra her fakültenin düzenlediği etkinliklere katılarak, yaşayarak ve uygulayarak öğrenme imkanı buldular.

 

Özellikle, Mühendislik –Mimarlık Fakültesi, Robot Yarışması ve Lego etkinliği, Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarım Atölyesi, Moda Tasarım Atölyesi, Sinema TV Kısa Film Yarışması, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Yönetim Oyunu, Fen Edebiyat Fakültesi, Arapça, Çince, Almanca ve Rusça Dil Atölyeleri, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu “ Suni Teneffüs ve Kalp Masajı” etkinlikleri   büyük ilgi gördü.

 

Etkinliğin son günü ise adaylar, vapur gezisi ile boğaz turu yaptıktan sonra evlerine bir üniversiteli olmanın hayali ile geri döndüler

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)