adscode
adscode

Performans Ödevleri Kalkıyor! Yeni Uygulama Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı performans ödevleri tarafından kaldırılacağı açıklandı. 2014 eğitim öğretim yılında performas ödevleri kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı ilk açıklamayı yaptı. Performans ödevleri…

 Performans Ödevleri Kalkıyor! Yeni Uygulama Nasıl Olacak?
Eğitim
2014 eğitim yılında performans ödevleri kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı performans ödevlerinin kaldırılması konusunda çalışmalarını başlatttığını duyurdu. Performans ödevleri kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı performans ödevlerinin kaldırılması konusunda ilk sinyali verdi. Performans ödevleri yeriene ne getirilecek. Eski siteme dönüş mü yapılacak?
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan ilk açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı performan ödevlerinin kaldırılması için çalışmalara başladı. Performan ödevleri kaldırılınca yerine ne geitirilecek. Veliler tarafından itiraz edilen performan ödevi kaldırıldı yerine tekrar sözlü getirildi. Performans ödevleri kaldırılıcak mı? Performans ödevlerinin yerine getirilecek uygulama ne olacak?
Çalışmaların başladığını söyleyen Nabi Avcı öğretmenler ve velilerin karşı karşıya kalmaması için uğraşacaklarını söyledi. Performan Ödevleri kaldırılıyor mu? Velilerin performans ödevlerini çocukların değil genelde kendilerinin yaptığına dair itirazları Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirildi ve karara bağlandı.
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan ilk açıklama geldi. Nabi Avcı öğretmenler ve velileri karşı karşıya getirmeyecek bir uygulama için çalışltıklarını bildirdi. Öğretmenler ve öğrenciler merak içerisindeler yeni uygulama ne zaman yürürlüğe girecek. Performans ödevleri kaldırıldı mı? Performans ödevleri yerine getirilen uygulama ne? Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda getirdiği performan ödevini kaldırdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan performans ödevleri hakkında ilk açıklama geldi. Performans ödevleri kaldırıldı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı performans ödevlerini kaldırdı. Sözlülerin kaldırılması konusunda yapılan çalışmalar sonrasında performans ödevi adı altında öğrencilere verilen çalışmaların zor olduğu ve çalışmaların aileleri tarafından yapıldığına yönelik şikayetler değerlendirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı performan ödevlerini kaldırma kararı aldı. Öğrencilere sözlü yerine getirilen performans ödevleri kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı performans ödevlerinin kaldırılması için çalışma başlattı. "Bu işin ticaretini bile yapanlar var" diyen Bakan Nabi Avcı, yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi
Performans ödevi kaldırılmadan önce Bakan Nabi Avcı açıklamalrda bulunmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) velilerin yoğun şikâyeti üzerine başta liseler olmak üzere performans ödevlerinin kaldırılmasına yönelik çalışma başlattı. Konuyla ilgili tedbirler alacaklarını anlatan Avcı, "Yapacağımız düzenlemede öğretmelerimizi ve velilerimizi karşı karşıya getirmemeye dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Velilerin "Siz bu ödevlerle çocuklarımızı değil, bizi ölçüyorsunuz. Çünkü verdiğiniz performans ödevlerini çocuklarımız değil biz yapıyoruz" dediğini aktaran Avcı, bu işin ticaretini bile yapanların olduğunu söyledi. Veliler, Bakanlığa yaptığı şikâyette öğrencilerin ödevleri internetten indirdiğine de bu şekilde hazırlanan çalışmaların eğitimlerine hiçbir katkısının olmadığını vuguladı. Eğitimci Oktay Aydın performans ödevinin kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu belirterek "İlköğretimlerde bu sistem oturdu sayılır ancak liselerde bu şekilde hiçbir altyapı, hazırlık olmadan geçilmesi doğru olmamıştır. Kaldı ki öğrencinin yapacağı herhangi bir sunumu, etkinliği vb. hangi zamanda yapacağı programda yoktur" dedi.
Nabi Avcı'dan ilk açıklama
 Toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Avcı, "Bir anlamda düzenli ve periyodik hale getirdiğimiz İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısının bir yenisinde daha birlikteyiz. Bu organizasyonu hazırlayan başta Sayın Müsteşarımıza, Sayın Müsteşar Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimize, ilgili birim yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Elimde, arkadaşların hazırladığı uzun bir konuşma metni var. Eğer Kasım ayında yaptığımız sınavlarda korktuklarımız başımıza gelseydi, bir tecziye olarak bu konuşma metnini okumayı düşünebilirdim. Ama gerçekten bu düzenlemeleri o kadar güzel yönettiniz ki size bugün burada ayrıca böyle bir ´işkence´ uygulamayı haksızlık olarak görüyorum" dedi.
Daha İyiye Doğru Hep Birlikte Yol Alacağız
Toplantıda, bundan sonraki çalışmalarda özellikle dikkat edilmesi ve daha iyisini yapmak için üzerinde düşünülmesi gerekenler ile alınması gereken tedbirlerin bir kez daha gözden geçirildiğinin altını çizen Bakan Avcı, "Hem dünkü hem de bugünkü toplantılarda, bundan sonra diğer yapacağımız çalışmalarda; inşallah doğruları daha da arttırıp, yanlışlarımızı olabildiğince azaltarak; daha iyiye doğru hep birlikte yol alacağımızı düşünüyorum.
Arkadaşlarım, verdiğimiz bir sözü özellikle hatırlattılar. Sizin için küçük, ama bizim için büyük bir adım. Tıpkı Neil Armstrong´un Ay´a ayak basarken söylediği gibi. Eğitimimiz için büyük olan bir adım. Bu özellikle sınıflarımızda öğretmen öğrenci ilişkilerini, okullarımızda yönetici öğretmen ilişkilerini de ciddi manada dönüştüreceğini düşündüğümüz tablet bilgisayarlar konusunda, sizlere verdiğimiz bir sözümüz vardı" diye konuştu.
Bu toplantıda, bu sözün ilk adımının yerine getirileceğini ifade eden Bakan Avcı, "Çok hızlı bir şekilde son bir cümle ile sözlerimi tamamlayayım. Belki bugüne kadar hiç kimsenin söylemediği ve sizin de hiç duymadığınız bir cümle ile konuşmamı bitireyim. Hiç kimsenin söylemediği, hiç kimsenin bugüne kadar akıl edemediği cümle de şudur: Eğitim önemlidir!" şeklinde konuştu.
Daha sonra Bakan Avcı, 81 ilin milli eğitim müdürlerine ve merkez teşkilatının üst düzey yöneticilerine tablet bilgisayar hediye etti.
Bakan Avcı, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
Bakan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antalya´da iki önemli toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Avcı, 81 ilin müdürüyle bir araya geldiklerini ve Kasım ayında yapılan sınavların değerlendirmesini yaptıklarını, Nisan ayında yapılacak sınavlara ilişkin alınması gereken tedbirleri de konuştuklarını anlattı.
Yeni düzenlemeler hakkında kendilerine bilgi verdiklerini bildiren Bakan Avcı, öğleden önce de Türkiye Özel Okulları Birliği Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma katıldıklarını hatırlattı. Özel okullardaki öğrenci sayısının bugün 662 bin olduğunu, ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:
"Özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı son 11 yılda yüzde 196 oranında artmış. Yeterli mi, yeterli değil. Çünkü Türkiye´de şu anda özel okullarda okuyan öğrencilerimizin sayısı ortalama yüzde 4. Oysaki Avrupa Birliği ve OECD ülkelerinde yüzde 15. Dolayısıyla inşallah bizim de aldığımız tedbirlerle dershanelerin dönüşme süreci buna katkıda bulunacak. Türkiye´de özel okullaşma oranlarını Avrupa Birliği ve OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguluyoruz."
Devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da öğrencilerin ders kitaplarının karşılanacağını dile getiren Bakan Avcı, her yıl özel okullarda okuyan öğrencilerin kitaplarının temini konusunda zorluk yaşadıklarına dair şikayetler aldıklarını kaydetti. Özel okullardaki çocukların da aynı devlet okullarında olduğu gibi kitaplarını sıralarında bulmaları için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Bakan Avcı, bu uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Aileler; Çocuklarının, Yeğenlerinin, Kuzenlerinin Ödevlerini Yapmaktan Kurtulacak
Bir gazeteci tarafından performans ödevleriyle ilgili sorulan soruya ise Bakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını, bu yönde bir çalışma olduğunu belirtti. Gazeteciye çocuğunun olup olmadığını soran Bakan Avcı, "Sizi rahatlatacağız. Merak etmeyin, yeğeninizin, çocuklarınızın, kuzenlerinizin ödevlerini yapmaktan sizi kurtaracağız" dedi.
Bakan Avcı, otelde kalan vatandaşlarla da sohbet etti. Çocukların yanına giden ve performans ödevleriyle ilgili şikayetlerini dinleyen Bakan Avcı, bu konuda yeni bir düzenleme yaptıklarını, uygulamanın en fazla aileleri rahatlatacağını vurguladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)