adscode
adscode

Play Store için Yaş Oylaması Başladı

​Google’ın mobil uygulamalara yaş sınırlaması getirilmesiyle, Play Store’da da uygulama sayfalarında uyarılar görünmeye başladı.

Play Store için Yaş Oylaması Başladı
Bilim Teknoloji

Google’ın mobil uygulama cenneti Play Store’da artık Uluslararası Yaş Sınırlama Koalisyonu (IARC) tarafından belirlenmiş yaş sınırlamaları görüntüleniyor. Aileler hem kendileri hem de çocukları için uygulamaların uygun olup olmadığını kolayca anlayabilecek. Sınıflandırmalar ise şu şekilde açıklanıyor; Herkese uygun, 10 yaş üzeri, 13 yaş üzeri, 17 yaş üzeri ve 18 yaş üzeri şeklinde. Avrupa ve ABD ülkelerinde ufak farklılar olsa da ana hatlarıyla yaş sınırlamaları böyle belirleniyor.

Bu yeni özellik uygulama geliştiricilere de yaradı. Artık hedef kitleyi belirleyip onları etkilemek çok daha kolay olacak. Play Store’da görünen ‘henüz oylanmadı’ yazısı IARC tarafından gerekli oylamanın henüz gerçekleşmediği ya da geliştiricilerin ilgili uygulamaya henüz yaş sınırını belirlemediği anlamına geliyor. Uygulamaları sınıflandırma başlığı altında Google’ın sunduğu kısa form yaş sınıflandırma için büyük önem taşıyor. Bu formu doldurmayan oyun geliştiricilerin uygulamalarını ilerleyen günlerde yasaklar bekliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)