adscode

'Rehber öğretmenlik kontenjanları boş kalmasın'

Rehber öğretmenler kontenjanlarda öncelik hakkı istiyor; "Rehber öğretmenlik kontenjanlarının boş kalmaması için 3. öncelik hakkı tanınmalıdır."

'Rehber öğretmenlik kontenjanları boş kalmasın'
Haberler
"Biz felsefe, sosyoloji ve felsefe grubu öğretmenliği mezunları olarak Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bize yönelik açtığı kurslardaki eğitimimiz sonucunda aldığımız “rehberlik sertifikası” ile dershane ve kolejlerde yılla ... rdır cüzi ücret karşılığında “rehber öğretmen” olarak görev yapmaktayız. 
Milli Eğitim Bakanlığının verilerine göre 1. sırada 19.730 ile rehber öğretmenlik ihtiyacı yer almaktadır. PDR mezunlarının istihdam alanlarına bakacak olursak; adliye, askeriye, RAM, rehabilitasyon merkezleri, bağımsız anaokulları, ilköğretim okulları ve liseler olduğu görülür. Bu durumda PDR bölümünün her yıl verdiği 1500-2000 mezunuyla okullarımızdaki rehber öğretmen ihtiyacının kapanması mümkün değildir. 
Hemen her üniversitede felsefe, sosyoloji ve felsefe grubu öğretmenliği programları bulunmaktadır. Biz mezunlar liselerde “felsefe grubu öğretmeni” olarak görev yapmak için bize ayrılan (100’ü bile geçmeyen) kontenjanlara girebilmek için yıllardır çaba göstermekteyiz. Sayımızın fazla ve bize ayrılan kontenjanların çok az miktarda olması özel sektörün ucuz iş gücünü karşılamamıza neden olmaktadır. 
4+4+4 yeni eğitim sistemiyle okul sayısının ve öğretmen ihtiyacının artacağı biliniyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne göre her 750 öğrenci kapasiteli okullarda ikinci rehber öğretmenin bulunması gerekmektedir.Yeni eğitim sistemi “mesleki yönlendirme” ve “seçmeli derslerin tercihi” konularında rehber öğretmen ihtiyacını daha fazla arttıracaktır. 
Biz felsefe ve sosyoloji mezunlarına yönelik Talim ve Terbiye Kurulunun 11/05/2011 tarih ve 3192 sayılı kararı gereğince 2011 yılı sınırlı olmak üzere 3.öncelikli olarak çıkarılan rehber öğretmenlik alanından atanma kararının 2012 yılına uzatılmasını istemekteyiz. Gerekçelerimiz: 
1. Rehber öğretmenlik branşındaki ihtiyacın 1.sırada yer alması ve bu ihtiyacın PDR mezun sayısı ile karşılanamayacak olması, 
2. PDR mezunlarının Doğu ve Güneydoğu illerini tercih etmemeleri veya tercih etmelerine rağmen aynı yıl içerisinde istifa edip geri dönmeleri, bu durumun da Doğu ve Güneydoğudaki okullarda rehberlik hizmetlerinde aksaklıklara neden olması, (en son yapılan Şubat öğretmen ataması sonuçlarına göre 148 rehber öğretmenlik kontenjanı boş kalmıştır. Bu durumun tekrarına yönelik önlem alınması için 3. öncelikli atama kararının uzatılması gerekmektedir.) 
3. Aynı görevi özel sektörde biz felsefe ve sosyoloji mezunlarının yapıyor olması... 
Mağduriyetimizi şahsınıza sunar taleplerimiz konusunda destek ve çalışmalarınızı beklemekteyiz."


egitimajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)