adscode
adscode

Rektöre oyu veren vaatleri denetlesin

YÖK rektörlerin seçim vaatlerini ilan etme kararını ilk kez Hacettepe, Erciyes, Bilecik ve Selçuk Üniversitesi rektörleri atanınca uyguladı. Vaatlerin denetimi akademisyen ve öğrencilere bırakıldı

Rektöre oyu veren vaatleri denetlesin
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni atanan rektörlerin vaatlerinin yer aldığı Rektör Adayı Bilgi Formu'nu yayınladı. Ama rektörlerin seçim vaatlerini kimin denetleneceği belirsiz kaldı. Rektör vaatlerini yerine getirmezse ne olacak? sorusuna, 'Denetiminde yetki bizde değil' diye karşılık veren YÖK, vaat takibini akademik, idari personel ile öğrencilere bıraktı.

Vaatler havada uçuşmayacak

YÖK ayrıca Rektör Adayı Bilgi Formu'nun paylaşma gerekçesini ise, "Akademik ve idari personel ile öğrencilerin rektör olarak atanan yöneticilerin seçim öncesi vaat ettikleri hususlardan haberdar olup takibi açısından Rektör Adayı Bilgi Formu kamuoyu ile paylaşılacaktır" diye açıkladı. Bundan sonra rektörlerin atamadan önceki eleştirileri ve tüm vaatleri YÖK tarafından ilan edilecek.

Hacettepe Üni. Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen

Mühendislik, tıp ve sosyal bilimler gibi geniş yelpazede araştırma grupları oluşturulacak. Enerji, iklim, malzeme ve alt yapı alanlarında Türkiye'nin Sorun Envanteri çıkarılacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üni. Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş

Üniversite tematik alanda yapılandırılacak. Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Kongre Kültür Merkezi inşa edilecek.

Selçuk Üni. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin

Yerli otomobil, alternatif enerji kaynakları ve laboratuvar çalışmalarına öncelik verilecek. Konya Teknik Üniversitesinin kurulması için altyapı çalışmaları yapılacak.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven

Sanayi ile işbirlikleri arttırılarak, toplum için ek katma değer oluşturulacak. Üniversite kampüsü, peyzaj çalışmasıyla botanik bahçesine dönüştürülecek.


Selvi ÇELİK/ Yeni Yüzyıl Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)