adscode
adscode

Şarkılar Öksüz Kaldı

Türkiye'nin ilk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Şarkılar Öksüz Kaldı
Kültür Sanat
Türkçe sözlerini yazdığı 290’a yakın şarkıyı Türk pop müziğine kazandıran ünlü söz yazarı Fikret Şeneş vefat etti.

En son 1996 yılında Ajda Pekkan için ‘Bir Hata’ adlı şarkıyı yazan Şeneş, Alzheimer’a yakalanmıştı.

1950'lerin ortalarında, 30'lu yaşların başında olan Fikret Şeneş ilk şarkı sözlerini Erol Büyükburç'a yazmış, şan dersi almış ve piyano çalmış olan Şeneş, özellikle ‘kızım gibi’ dediği Ajda Pekkan’ın seslendirdiği ‘Haykıracak Nefesim’, ‘Bir Günah Gibi’, ‘Yeniden Başlasın’ gibi şarkılarıyla hafızlara kazınmıştı.

Şeneş, 2012 yılında Alzheimer hastalığına yakalanmış, kendisini Gümüşsuyu’ndaki evinde ilk ziyaret eden yine Ajda Pekkan olmuştu. 

Şeneş’in şarkılarını Pekkan dışında Zerrin Özer, Nilüfer, Semiha Yankı, Tanju Okan, Ayten Alpman, Gönül Yazar gibi isimler de seslendirmişti.

‘Issız Adam’ filmiyle bir dönem gündeme gelen ‘Anlamazdın’ şarkısı da Şeneş’e aitti.



FİKRET ŞENES KİMDİR?

1921 yılında doğan Fikret Şeneş, 30’lu yaşların başında ilk şarkı sözlerini Erol Büyükburç’a yazmış, şan dersi almış ve piyano çalmıştır. 1960’ların sonunda ilk Türkçe söz yazdığı şarkı “İki Yabancı” olmuştur. Günümüze dek Türk pop müziğinde popüler sanatçılara yüzlerce şarkı yazmıştır.

Şeneş, Üç kuşak insanın hayatına şarkılarıyla girdi: “Memleketim”, “Kimler Geldi Kimler Geçti”, “Sensiz Yıllarda”, “Bambaşka Biri” “Anlamazdın” sanatçının şarkılarından sadece birkaçı…

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)