adscode

Selçuk hasta ve özürlülere sahip çıktı!

Türk Hemşireler Derneği Konya Şubesi’nin hazırladığı, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi, Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin proje ortağı olduğu ve Mevlana…

Selçuk hasta ve özürlülere sahip çıktı!
Özel Eğitim

                                                                                                                                                                                                                          

Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Celil Kalem, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Türk Hemşireler Derneği Konya Şube Başkanı ve Proje Koordinatörü Canan Güngör, Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Müdür Yardımcısı Nesrin Öğüt,  Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Akın, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşire Hizmetleri Müdürü Serap Selçuk ve hemşireler katıldı.

 

     “BU TÜR PROJELERİN İÇİNDEYİZ VE ÖNCÜSÜYÜZ”

 

     Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Hamdi Arbağ, eğitim hastanesinin özelliklerinden birisinin de sosyal sorumluluk projelerine destek vermek olduğunu söyledi. Bu tür projelere sonuna kadar açık olduklarını vurgulayan Arbağ, “Böyle projelerin her zaman içinde ve öncüsü olacağız. Buna benzer projeler ortaya koyup, halkımıza hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

     “PROJE ÇOK ANLAMLI VE DEĞERLİ”

 

     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, hayatta yaşlılığın kaçınılmaz olduğunu belirterek. “Yaşlılık dönemi hayatın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Dinimiz özellikle yaşlılara saygı gösterilmesini emreder. Bu bağlamda projenin çok anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum. Projeye emek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

       Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Celil Kalem, bu tür projelerde yer alarak halka hizmet etmeye çalıştıklarını, özellikle yaşlılara destek verecekleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

 

     “YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

     Türk Hemşireler Derneği Konya Şube Başkanı Canan Güngör, “Projemizi hazırlamaktaki amacımız, Konya Karatay İlçesi sınırları içinde yaşayan fertleri ve toplumun sağlığını korumak maksadıyla hasta-yaşlı ve özürlü bakımından birinci derecede sorumlu olan aile bireylerine standartlara uygun eğitimin verilmesidir. Bu amaçla bir bakım eğitimi modeli geliştirmeye çalıştık. Bu eğitimler sonucunda bakıma gereksinim duyan bireylerin kendi evlerinde ya da çevrelerinde bağımsız olarak yaşamlarının sürdürebilmelerini sağlayarak, yaşam kalitelerini artırmak temel hedefimiz arasındadır” diye konuştu.

 

      PROJE ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

      Projeyi 12 ayda tamamlamayı amaçladıklarını belirten Güngör, “Bir aylık süreçte halk eğitimlerini yapacak olan hemşirelere eğitimci eğitimlerini yaptık. Bundan sonraki 10 aylık sürede evde bakım eğitimi ihtiyacı olan hasta ve yakınlarına eğitim vereceğiz. Eğitimlerimiz projede ortağımız olan 3 hastanenin eğitim hemşireleri ve derneğimiz üyesi hemşireler tarafından sürdürülecektir. Proje kapsamında 500 kişiyi hedefleyerek yola çıktık ancak görünen o ki eğitim vereceğimiz sayı bu rakamın çok çok üstünde olacak. Projeye emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

 

     DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

     Konuşmaların ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan’a Türk Hemşireler Derneği Konya Şube Başkanı Canan Güngör, Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Müdür Yardımcısı Nesrin Öğüt’e Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Akın, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ’a Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşire Hizmetleri Müdürü Serap Selçuk, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Celil Kalem’e Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday projeye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)