adscode

Haliçli öğrenciler podyuma çıkıyor!

Haliç Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları gerçekleşecek defile ile sergileyecekler...

Haliçli öğrenciler  podyuma çıkıyor!
Özel Eğitim

 

2010 akademik yılında ilk mezunlarını veren Haliç Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları koleksiyon moda severlerle buluşuyor. “Tarihi Dokunuşlarla Selçuklu Dönemi’nden Yansımalar” başlığıyla gerçekleşecek defilede öğrenci tasarımlarından oluşan 75 parçalık koleksiyon, Uğurkan Erez koreografisi ile üç semazen, İstanbul devlet opera ve balesi dansçıları ve dördü çocuk 26 manken eşliğinde sunulacak.

 

Dokuma Tasarımı- Baskı Tasarımı ve Giysi Tasarımı öğrencilerinin Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi, tarihi yapıtlar, müzeler ve mahalli sanatçılarla yaptıkları görüşmeler ve araştırmalar sonucunda oluşturulan koleksiyon, kaynak olarak belirlenen tarihi yapılar, taş-tahta oymalar, oyalar kumaşlar, çiniler, Mevlana ile ilgili kaynaklar ışığında detaylandırıldı. Uygulamalarının tümü Haliç Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Öğretim üyeleri denetiminde, bölümdeki atölyelerde öğrenciler tarafından yapıldı. Baskı ve dokumaya bağlı uygulamalar öğrencinin el emeği, göz nuru ile gerçekleştirildi.

 

DEFİLE - “TARİHİ DOKUNUŞLARLA SELÇUKLU DÖNEMİNDEN YANSIMALAR”

 

10 Haziran 2011 Cuma / 19:30

İstanbul Avangarde Hotel

Büyükdere Cad. 161, Zincirlikuyu - Levent

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)