adscode
adscode

​Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri İsyanda!

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu yıl 900'den fazla öğrenciden sadece 71 tane mezun verdi.Bu durum öğrenciler arasında isyan başlattı.

​Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri İsyanda!
Üniversite
Twitter ve Facebook üzerinden başlayan isyanda, okul dekanı ve rektöre şikayetlerini ileten öğrenciler seslerinin duyulmasını istiyor.

Twitter üzerinden #AferinSÜHF hastagi ile isteklerini dile getiren öğrenciler kısa süre içerisinde 4 binin üzerinde tweet attı.


İşte öğrencilerin sosyal medyada yayınladıkları açıklama;
 

''Senelerdir mezun olamayan öğrenciler arasında maddi durumu iyi olmayan, hatta okulda 9. senesi olan bile var. 

Senede ikinci öğretimlerle birlikte 700'e yakın öğrencinin yerleşiği bölümde, şu an mezun olma aşamasında 900 öğrenci var ve bunlardan sadece 71 mezun oldu.

Bölümde okuyanlar arasında sadece 0,2 puanla okul uzatanlar var, ders ile değil puan ile. Ayrıca seçmeli derslerde bile hocaların sınavlarda zorlaması, öğrenciler üzerinde olumsuz bir psikoloji yaratmakta. Diğer bölümlerin ortalama yükselttiği bu dersler yüzünden okulunu uzatan öğrenciler bile var. Her sınav çıkışı köşe başında ağlayan öğrencileri görmek mümkün.

Yorumla cevap istenen sınavlarda hocanın bir cevap kağıdı oluşturup, buna bire bir şekilde cevapları beklediği sınavlarda yapılmakta. Öğrenciler asistan tarafından hazırlanan ve okunan sınavlardan beklediklerinin çok ama çok altında puan almakta. Derste basit şekilde anlatılan konuların sınavda soruluş şekli öğrencileri mağdur duruma düşürmekte.

Selçuk Üniversitesi'nin başka fakültelerinde olan yaz okulu uygulaması, hukuk fakültesinde bulunmamakta.

Öğrencilerin  üniversite yönetiminden istediği şeyler sınavların basitleştirilmesi değil. Adaletli bir not sistemi!

Ayrıca Türkiye'nin en zor hukuk fakültesi sayılan Ankara Üniversite'si Hukuk Fakültesi'nde bile mezuniyet için 3 ders sınavı varken, Konya Selçuk Üniversitesi'nde sadece tek ders sınavı var.

Öğrenciler Twitter üzerinden başlattığı isyanla, üniversite yönetimine seslerini duyurmak istiyor.


Yönetimden istekleri;
-Adaletli bir not sistemi
- Yaz okulu
- 3 ders sınavı


Her sınav çıkışı köşede gözyaşı döken, acaba bu sene de mi mezun olamadım stresiyle, sağlık sorunu yaşamaya başlayan öğrenciler sadece karşılarında bir muhatap ve çözüm istiyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bu sene 900 öğrenciden sadece 71'i mezun oldu. Yani mezun olamayan öğrenciler bir sene içerisinde okula kayıt yaptıran öğrencilerden fazla! ''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)