adscode
adscode

Sevdiklerimize Neden Çiçek Alırız?

Çiçeklerin evrensel bir dili olduğu söylenir. Kimine göre çiçekler, sevginin bir ifadesidir.

Sevdiklerimize Neden Çiçek Alırız?
Türkiye'den Haberler

            Çiçeklerin evrensel bir dili olduğu söylenir. Kimine göre çiçekler, sevginin bir ifadesidir. Kimine göre ise, duyguları anlatmanın en kolay yoludur. Çiçeklerin naifliği ve narinliği sevgiyi mi çağrıştırır bilinmez, tüm aşık erkeklerin hemen hemen hepsi, sevdiklerine çiçek almıştır. Demek ki, aşk ve çiçek arasında manevi bir bağ vardır.
 
            Neden sevdiklerimize, örneğin her hangi bir deniz kabuğu ya da renkli bir çakıl taşı hediye etmeyiz de çiçek alırız? Çünkü çiçekler, eşsiz güzelliklerinin yanı sıra o muhteşem kokularıyla, insanları büyülerler. Siz hiç, çiçekleri sevmeyen birisini gördünüz mü? Bu da gösteriyor ki; her insanın, sevgisini ve iyi dileklerini gösteren ortak paylaşımı, çiçeklerdir.
 
 Birine Çiçek, Ne Zaman Gönderilir?
 
 . Eşinizin doğum gününde,
 . Sevgiler gününde,
 . Anneler gününde,
 . Evlilik yıl dönümlerinde,
 . Sevdiğiniz bir kişinin doğum günde,
 . Yeni doğum yapan birine,
 . Kadınlar gününde,
 . Tören veya kutlamalara,
 . Öğretmenler gününde,
 . Yeni işe başlayan birine,
 . Yeni bir iş kurana,
 
            Kısacası, sevdiğiniz ve değer verdiğiniz herkese çiçek veya çiçek şeklinde meyve sepeti gönderebilirsiniz. Çiçeklerin çok sihirli bir gücü vardır. Ne kadar kızgın olursanız olun bir buket çiçek, küs olduğunuz birinden dahi gelse, yüzünüzde bir gülümseme belirir. Kızgınlığı bir tarafa bırakıverirsiniz. İşte, çiçeklerin böyle bir gücü vardır. İçinde hatırlanma barındırır, içinde sevgi, aşk, dostluk, kardeşlik ve hoş görü barındırır.
 
            Sevginizi anlatmanın ve değer verdiğinizi ifade etmenin en kolay yolu, çiçekçi de gizlidir. Alev alev aşkı anlatan kırmızı güller, dostluğu ve kardeşliği ifade eden lilyumlar, anneye minnettarlığı anlatan pembe beyaz gerberalar, iyi dilekleri simgeleyen papatyalar ve karanfiller… Hepsi birbirinden güzel ve bir o kadar eşsiz kokuya sahiptirler.
 
            Çiçeklerin kendisi bu kadar güzelken, çiçekçiler tarafından süslenen objelerle daha da muhteşem görülürler. Kalp şeklin de kutulara veya kavanozlara koyulduğu gibi, renkli çakıl taşları içeren vazolara ve şeffaf-süslü vazolara da koyuluyor. Hepsi birbirinden güzel ve alımlı bu çiçekler, içimizdeki duyguları anlatan en iyi aktörlerdir belki de. Duygularınızı ifade etmek isterseniz, birine iyi dilekler de veya hayırlı olsun temennilerinde bulunmak isterseniz, ciceksatis.com internet sitemizden çiçek yönlendirmesi yapabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)