adscode
adscode

Sinan Oğan: Niye aday oldum?

MHP’de sular durulmuyor. Görünen o ki daha uzun süre durulmayacak...

Sinan Oğan: Niye aday oldum?
Milliyet Diyalog
Genel başkan adaylarından Sinan Oğan önceki gün Genç Bakış’ta konuğumuzdu.

47 yılda sadece iki lider değiştiren MHP’nin artık gençlere teslim edilmesini savunuyor.

Bahçeli’ye saygısı sonsuz. Yıllarını onun yanında geçirmiş. Nikâh şahidi bile oymuş. Ama artık köşesine çekilmesini ve ağabeylik yapmasını istiyor.

İşte programdan önemli satır başları...

MHP’de neler oluyor?

- Ülkücüler hep elinde sopa, kavga dövüş eden olarak biliniyor. Ama ülkücüler de entelektüel insanlardır. Algıyı yönetme sorunumuz var.

- Koalisyonu istemeyen AKP ama bütün her şeye hayır diyen MHP gibi oldu.

- MHP ırkçı bir parti değil. Bana oy veren Kürt vatandaşlarımız var. 

- MHP Türkiye’nin sigortası ve bel kemiğidir. 47 yılda 2 genel başkan görmüş bir partiyiz. 

- MHP’nin en büyük sorunu kendisini başka partilere göre konumlandırması. Parlamento başkanlığı seçiminde HDP’nin oy verdiği yere biz oy vermeyiz dedi. Biz olsaydık
HDP’ye göre şekillendirilen parti olmayacaktık. 

- Devletin içinde herhangi bir yapıyı kabul etmiyoruz. MHP’yi ele geçirmeye çalışan
paralel yapı var. Buna karşı da mücadele ediyoruz.

- İhraç edilme gerekçelerim çok geçersiz gerekçelerdir. Niye tweet atmışım, niye Facebook sayfama benim birileri yorum yazmış. Ben oturup nöbet tutamam ki. Fransa’da üniversitede “Ermeni Soykırımı yoktur, Ermenilerin Türklere karşı yaptığı soykırım vardır” dedim, ihraç sebebi oldu. Şu an mahkeme yoluyla üyeyim.

- Genel başkanlığa rakipseniz didik didik edilirsiniz. Azerbaycan ile parasal ilişkim var deniliyor. Vallahi yok. Bize böyle para vermeyi düşünen varsa getirsin, alacağım.  

- Iğdır’da MHP üçüncü parti iken birinci yaptık. Hem de Türkiye’de tek birinci olduğu yer Iğdır oldu.

- MHP’nin iktidara alternatif olamaması, pasif durumu bizi rahatsız etti. MHP’nin kendini sorgulaması lazım. Genel Başkanımız 19 senedir bu harekete hizmet etmiştir, bayrağı devretme zamanı gelmiştir.

- Tüzüğümüze göre delegelerimizin 5’te 1’i noter kanalıyla müracaat ettiği takdirde şartsız kurultaya gidilmeli. Yarısı kadar bir imza verdik. Genel Başkan “İster 1000 imza toplayın, bize gelmeyin, mahkemelere gidin” dedi, gittik. İnşallah mahkeme karar verecek. Devlet Bahçeli kaybedecek ve ben kazanacağım. Sözüm var, seçime girersek yüzde 30 alacağım.

Erken seçim olur mu?

- İktidarın MHP’yi baraj altında bırakıp 400’ün üzerinde bir oyla seçimlerden çıkmak gibi bir hedefinin olduğu düşüncesindeyiz. O yüzden şu an hazırlıklar yapıyoruz.  

- Kurumlarda güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırıp, tek bir gücün eline bütün yetkiyi verirseniz sıkıntısını yaşarsınız.

- Anayasa’yı bir defa da ben ihlal ediyorum, Anayasa Mahkemesi’nin kararı beni bağlamıyor derseniz olmaz. 

MHP Genel Başkanı olursa

- Gücünü gençlerden alan bir partide gençler daha çok temsil edilecek.

- Kadınlar temsil edilecek.

- Kendimizi 3 dönemle kısıtlayacağız.

- Kendimizin üzerine bir kurum getireceğiz. Türk töresinde Ak Sakallılar Meclisi var. Yaşını başını almış, bilgili, Türkiye genelinden 200 kişiyi seçeceğiz. Genel başkanın da üstünde olan üst kurul olacak. Bunlara biz Ak Saçlılar diyeceğiz.
Türkiye’de neler oluyor?

- Tayyip Erdoğan “One Minute” diyor. Millet hemen coşuyor. Bu aslında Türk milliyetçilik damarlarına oynanan bir oyundur.

- HDP’nin yaptığı etnik temelli bölücülüktür.

- Türkiye’de önce orduya, sonra yargıya kumpas yapıldı. Sonra eğitime, sonra güvenliğe kumpas yapıldı. Bunlara güven şimdi tamamen sıfırlandı. 

- Teröristin cenazesine giden bir parti milletvekili olamaz. Teröristlerle kucaklaşan bir yapı olamaz. Biz bu çözüm süreci yanlış, PKK bu süreçte güçlenecek dedik. Bunların amacı ayrı bir devlet kurmak. 

- PKK’nın Türkiye’de şirketleri var. PKK bir holding haline gelmiş.

Dış politika 

- İlk defa hem müttefiki, hem mücadele ettiği ülkeler Türkiye’nin düşmanlarıyla işbirliği halinde. Hem Amerika hem Rusya ile düşmanız.

- Ortadoğu’nun lideri olacaksanız, Arapça bilen büyükelçiniz olacak.  

- Ruslar bilerek uçak düşürmeye mecbur bıraktı. Ruslar 1 uçağı da, 5 uçağı da feda eder. Mısır’ın Arap coğrafyasının lideri olduğunu bileceksiniz. Rabia işareti yaparak Mısır’da devrim yapacağınızı zannetmeyeceksiniz. Süveyş Kanalı’nı kapattı.
İşadamlarımız perişan halde.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)