adscode
adscode

Skoda Superb Yılın Otomobili Seçildi

OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’de yılın otomobili yarışmasında finale kalan Skoda Superb Yılın Otomobili ödülene layık görüldü.

Skoda Superb Yılın Otomobili Seçildi
Türkiye'den Haberler

OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’de yılın otomobili yarışmasında finale kalan Skoda Superb Yılın Otomobili ödülene layık görüldü. Finale kalan 7 model arasında fiyat, donanım, tasarım, inovasyon, motor ve yol tutuş gibi kriterlere göre değerlendirme yapan jüri 3080 puan ile Skoda Superb modelini birinci seçti.

Volkswagen bünyesinde yer alan Skoda markasının 2001 yılında üretimine başladığı D segmenti temsilcisi 3. Nesli ile vitrinlerdeki yerini alıyor. Euro Ncap çarpışma testlerinden tam puanla ayrılmayı başaran Skoda Superb modeli özellikle sunduğu gelişmiş donanım teknolojileri ile göz dolduruyor.

Sedan bir karosere sahip olmasına rağmen arka cam ile birlikte açılabilen markanın klasik Skoda Liftback tasarımına sahip olan Superb, değişen amblem tasarımı ve ızgara yapısı ile daha modern bir görünüme sahip. Yükselen omuz çizgisi ve keskin tasarım hatları ile önceki nesline göre daha büyük ve sportif bir araba olmuş.

İç mekana geçildiğinde kullanıcıları oldukça geniş bir yaşam alanı karşılıyor. Özellikle arka koltuklarda neredeyse bacak bacak üzerine atarak seyahat etmek bile mümkün. Tam bir makam aracı  genişliğini sağlayan Skoda Superb, bagaj hacmi konusunda da tamamen açılan bagaj kapağı ve düşük yükleme eşiği ile yetişkin bir insanın bile yatarak sığabileceği  depolama alanı konusunda da rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

Kokpit detaylarında Volkswagen markasının klasik çizgileri ve göstergelerinin hakim olduğu tasarımın biraz eskidiğini düşünmek mümkün. Ancak yine de kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi yönü ile gayet tatminkar. Bolca eşya gözüne sahip iç mekanda günlük ihtiyaçlara pratik çözümler sunarken, yer yer kullanılan krom detaylar premium algısını yükseğe taşımayı başarıyor.
1.4, 1.6 ve 2.0 litrelik 3 motor seçeneğine sahip olan Skoda Superb yine Volkswagen’den alınan 1395 cc’lik tek benzinli motor seçeneği kullanıyor. Tüm motor alternatiflerinde manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri mevcut. Her ne kadar yaşanan emisyon skandalı ile 1.6 litrelik dizel motorunu Volkswagen markası Türkiye piyasasında satıştan çekse de, Skoda bu uygulamadan etkilenmemiş görünüyor. Gerek performans gerekse yakıt tüketimi verilerinde başarılı bir araba olan Skoda Superb modelinin sunduğu bu konfora arada fiyat farkı olsa da otomatik vitesli seçeneklerinin yakıştığını belirtmek gerek.

Active, Style ve Prestige olmak üzere 3 farklı donanım paketi seçeneklerine sahip Skoda Superb üst seviye paketi ile satın alındığında Xenon ve LED Gündüz farları, Deri Koltuklar, Elektrikli ve Isıtmalı Ön Koltuklar, Otomatik Kararan Dikiz Aynası ve sol kapı içine gizlenmiş Şemsiye Saklama Bölgesi gibi premium donanımlar ile de satın alınabiliyor.
Skoda Fiyat Listesi içinde yer alan en ucuz Superb modelinin baz donanım paket fiyatı ise 72.900 TL. Bu paketin donanımları arasında ise lastik basınç sistemi, geri görüş kamerası, yokuş kalkış destek sistemi ve start stop sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)