adscode
adscode

SMS'in pabucunu dama atan uygulamalar

Akıllı telefonlardaki mesaj uygulamaları, klasik SMS'in pabucunu dama attı. Bu uygulamalar kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor.

SMS'in pabucunu dama atan uygulamalar
Sosyal Medya
Textra (Android)

Temiz görünümüyle dikkat çeken Textra, SMS ve MMS uygulaması. Farklı renk seçeneklerine ve uyarı mesajlarına sahip olan uygulamada kişilere özel ayarlar yapabiliyorsunuz. İstenmeyen SMS'leri engelleme, hızlı cevap ve zaman ayarlı SMS gönderimi gibi değişik özellikleri de mevcut.

Google Hangouts (IOS, Android ve Chrome)

Google'ın geliştirdiği Hangouts uygulamasıyla ister tek kişiyle ister kalabalık bir grupla mesajlaşabilir, sesli veya görüntülü konuşabilirsiniz. Uygulamayla uyumlu çalışan ‘Hangouts Çevirici' uygulamasını kullanarak cep telefonunuzun internet paketindeki dakikaları kullanmadan, sabit hatlar da dahil olmak üzere dilediğiniz ülkedeki telefon numarasını aramanız mümkün. Chrome eklentisini yüklerseniz tüm bu özelliklere bilgisayardan da ulaşabiliyorsiniz.

WhatsApp (IOS, Android, Windows, Symbian, BlackBerry)

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması. Normal mesajlaşmaya ek olarak gruplar oluşturup sınırsız görüntü, video ve ses mesajı göndermek mümkün. Ayrıca WhatsApp kullanıcıları arasında sesli ve görüntülü arama yapabiliyorsunuz. WhatsApp Web özelliği sayesinde uygulamayı bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz.

Hello (Android)

Facebook'un geliştirdiği bu uygulama Wi-Fi üzerinden ücretsiz görüşme yapmayı sağlıyor. Arayan numara sizde kayıtlı olmasa bile Facebook profili üzerinden kimliğini görebiliyorsunuz. Uygulama bünyesinde arama engelleme özelliği de var. Eğer bir numarayı çok kişi şikâyet etmişse o numaradan yapılan çağrılar otomatik olarak engelleniyor. Facebook'ta yapılan profil değişikliği eşzamanlı olarak Hello uygulamasına da yansıyor.

Go SMS Pro (IOS ve Android)

Ücretsiz SMS ve MMS gönderme uygulaması. Kişiselleştirilebilir tema özelliği olan uygulama, mesajları şifreleyerek meraklı gözlerden koruyor. Çift SIM kart desteği sayesinde birden fazla numarayla kullanabiliyorsunuz. Kara liste özelliğini kullanarak gereksiz mesajları engelleyebiliyorsunuz.

Confide (IOS ve Android)

Bu uygulamanın en önemli özelliği kullanıcı gizliliği. Gelişmiş bir şifreleme özelliği olan bu uygulama, üçüncü kişilerin mesajları okumasını veya ekran görüntüsü alınmasını engelliyor. Uygulama, dilediğiniz e-posta adresine veya telefon numarasına mesaj göndermenize yardımcı oluyor.

Viber (IOS, Android, Windows, BlackBerry, Nokia)

Farklı mobil cihazlarda kullanılan Viber uygulaması ücretsiz SMS, telefon araması ve fotoğraf paylaşımına izin veriyor. Kullanıcılar, bulundukları konumu gösteren lokasyon bilgisini de paylaşabiliyor. Uygulamanın ayrıca Windows, Mac ve Linux bilgisayarlar için farklı versiyonları da mevcut.

Send (IOS, Android, Windows)

Microsoft'un geliştirdiği bu uygulama, e-posta üzerinden anlık mesajlaşma hizmeti sunuyor. Kısa ve acil mesajlar için tasarlanmış olan uygulamanın amacı, çalışanlar arasındaki iletişimi hızlandırmak. Kullanıcıların birbirine gönderdiği mesajlar e-posta üzerinden de takip edilebiliyor.

Telegram (IOS, Android)

Gizliliğe önem veren bir başka mesajlaşma uygulaması. Gelişmiş kriptolama özelliğinin sunarak, üçüncü şahısların mesajları okumasını engelliyor. Kullanıcılar, gönderdikleri mesajların bir süre sonra otomatik olarak kaybolmasını sağlayabiliyor.

TextSecure (Android)

TextSecure, RedPhone adlı şifreli konuşma uygulamasını geliştiren ekip tarafından tasarlandı. Kullanımı kolay ve uçtan uca şifreleme özelliği sunuyor. Kullanıcılar hem sesli hem de görüntülü mesaj paylaşabiliyor ve birden fazla kişiden oluşan mesaj grupları kurabiliyor.

d.ergurel@zaman.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)