adscode
adscode

Soma Faciasında Faciada Son Bilanço: 292 Ölü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağında 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Soma Faciasında Faciada Son Bilanço: 292 Ölü
Türkiye'den Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın meydana geldiği maden ocağında yapılan çalışmalar sonucunda 14 işçinin daha tespit edildiğini, 6 işçinin ise cansız bedenlerinin dışarı çıkarıldığını açıkladı.


Şu ana kadar madenden 290 işçiyi çıkardıklarını belirten Yıldız, tespit edilenlerle beraber 298 işçiye ulaşıldığını, en az 2 veya 3 işçiye daha ulaşılmaya çalışıldığını ifade etti.

Ocakta yangın nedeniyle girilemeyen iki bloğa ulaşıldığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

“284 işçimiz hayatını kaybetmişti ve onlar birinin haricinde de ailelerine teslim edilmişti. Arkadaşlarımızın yaptığı son tespitlerde 14 işçimiz daha tespit edildi. 6 işçimizi dışarı çıkarttılar ve Akhisar Devlet Hastanesi’nin morguna gönderildiler. En az 2 veya 3 işçimize de ulaşmayı bekliyoruz. Sabaha kadar bu çalışmaların önemli bir bölümünü tamamlamayı planlıyoruz.

Tespit etmiş olduklarımızla birlikte 298 işçimize ulaştık ancak en az 2-3 işçimizin daha içeride olduğunu tahmin ediyoruz. Ailelerin bize ulaştırdıkları sayı bulun gösteriyor. Şu anda 284+6, 290 işçimiz maden dışına çıkarılmış ve ailelerine teslim edilmek üzere işlemleri tamamlanmış durumda.

Son çıkarılan işçiler 1600-1700 metrede bulundu çıkış mesafesine göre. Birinci blok tamamen bitirilmiş oldu. İkinci blokta aramalar devam ediyor. Dediğim gibi 2 veya 3 tespitten sonra tahminlerimize ulaşmış olacağız. Bütün bu işlemlelri bitirdikten sonra maden ocağımız tekrar tamamen aranacak ve aile başvurularıyla karşılaştırılacak.''

BİRİNCİ BLOKTAN 8 KİŞİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam saatlerinde bir açıklama yaparak maden ocağında 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını bildirmişti.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yangın söndürme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla işçilere daha hızlı ulaşmanın mümkün olabildiğini söyleyen Taner Yıldız, şöyle konuştu:

"Yangın söndürme faaliyetleri bittikten sonra önemli ölçüde rahatlayacağımızı ve işçilere daha hızlı ulaşacağımızı söylemiştik. Hamdolsun söylediğimiz gibi oldu, mahçup olmadık. İki blok var, birincisinde 8 işçimiz tespit edildi. Onlar şimdi dışarı alınıyor. Mesafe 2 kilometre civarında. Dolayısıyla biraz sürecek. İnşallah kazasız belasız kurtarma ekipleri onları çıkarırsa o  bölüme geçecekler."

Çalışmaların kesintisiz sürdüğünü ifade eden Yıldız, "Sabah 4-5-6 hızlıca bu işi yapmamız lazım. Buradan Akhisar'daki hastaneye geçiyor. Gece gündüz demeden uğraşıyoruz, ailelerimizin o halini görünce nasıl kayıtsız kalacaksın, bütün arkadaşlarımız da öyle davranıyor çalışanlar ailelerin o yapısını görüyorlar orada uğraşmaktan başka gayret etmekten başka bize bir şey kalmıyor" dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)