adscode
adscode

SON ÜÇ YILIN EN SEÇİCİ FİZİK SINAVI

Bilfen Liseleri Fen Bilimleri Bölüm ve Zümre Başkanları sınava giren öğrencilerden aldığı bilgiler ve karşılıklı yaptıkları değerlendirmeler neticesinde LYS-2'yi değerlendirdi.

SON ÜÇ YILIN EN SEÇİCİ FİZİK SINAVI
Sınavlar
2015-2016 LYS FİZİK YORUMU

Öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre;

2015-2016 LYS Fizik sınavında içerik olarak müfredat dışı herhangi bir soru ile karşılaşılmamıştır.Yine son üç yılda olduğu gibi bilgi ağırlıklı sorulardan oluşmuştur. Öğrenci müfredata uygun çalışsa da sıkıntı yaşayabileceği seçici soruların olduğu zor bir sınav ile karşılaşmıştır. İşlem gerektirmeyen soruların bile yorumlanması zor sorular olduğu görülmüştür. Soru tarzı olarak ÖSYM değişime kararlılıkla devam etmektedir. ‘Rölativistik kütle artışı’ sorusu müfredat değişikliğinden dolayı öğrencileri zorlayacaktır. Eski müfredat kaynakları ile çalışan öğrencilerin hata yapma olasılığı artmıştır. Zorluk derecesi ile ayırıcılığı yüksek bir sınav olmuştur. Son üç yılın en seçici Fizik Sınavı olduğunu düşünmekteyiz.

H.Hakan Özdemir

Bilfen Liseleri Fizik Bölüm Başkanı




2015-2016 LYS BİYOLOJİ YORUMU

Öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre;

Soruların tamamının Ortaöğretim Biyoloji Programının kazanımlarına uygun olarak hazırlanmış olduğu, bilginin sorgulandığı, yorum sorularının daha az oranda bulunduğu görülmüştür. Soruların net ve anlaşılabilir ifadelerden oluştuğunu söylemek mümkündür. Soruların, ağırlıklı olarak Biyoloji Programının 10 ve 11.sınıf konularının kazanımlarına ait olduğu görülmüştür. Ülke genelinde ortaya çıkacak LYS Biyoloji ortalamasının geçmiş yıllara oranla yükselebileceğini öngörmek mümkündür.

Taner Altunbaran

Bilfen Liseleri Biyoloji Bölüm Başkanı




2015-2016 LYS KİMYA YORUMU

Öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre;

2016 LYS  Kimya soruları   genel olarak öğretim programına uygun sorulardan oluşturulmuştur. Her zamankinden farklı olarak kimyasal tepkimelerde hız, asit-bazların sulu çözeltisinde denge, kimyasal hesaplamalar, çözeltilerin koligatif özellikleri  konularından soru çıkmamıştır. Soruların çözümü sağlam bir kimya bilgisine, analiz yapma gücüne ve matematiksel işlem yapma becerisine sahip olmayı gerektirmektedir. Kısa bir döneme sığdırılmış, yoğunlaştırılmış bir çalışmayla edinilen paketlenmiş bilgilerle soruların çözümü mümkün değildir.
                                                                                                
Ruhsar Bayman
Bilfen Liseleri Kimya Zümre Bşk.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)