adscode
adscode

TED Rönesans Koleji Artık Cambridge Sertifikalı

Dünya vatandaşları yetiştirme amacıyla yola çıkan TED Rönesans Koleji, niteliklerine bir yenisini daha ekledi. Kolej, Kasım 2014 itibariyle "Cambridge Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme" yetkisine…

TED Rönesans Koleji Artık Cambridge Sertifikalı
Özel Okullar

Bu okulda öğrenciler 'öğrenmeyi' öğreniyor.
Dünya vatandaşları yetiştirme amacıyla yola çıkan TED Rönesans Koleji, niteliklerine bir yenisini daha ekledi. Kolej, Kasım 2014 itibariyle "Cambridge Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme" yetkisine sahip uluslararası okul olma statüsü kazandı. Yabancı dil eğitiminde dünyada kabul gören bu sertifika kapsamında önce öğretmenler eğitime alınıyor. Analiz etmeyi, farklı düşünebilmeyi, üretmeyi öğretmeyi amaçlayan bu sertifika, öğrencilere uluslararası arenada yepyeni pencereler açıyor.

DÖRT BAŞLIKTA DENETİM YAPILDI
LEED Altın Sertifika sahibi ilk kolej olarak baştan aşağı çevreye saygılı bir yapıyla kurulan TED Rönesans Koleji, Cambridge Akreditasyon sürecini de başarıyla tamamladı. Bu kapsamda Eylül ayında Cambridge Eğitim Programları ve TED Ankara Koleji Uluslararası Programlar yetkilileri tarafından yapılan teftişte, eğitim felsefesi ve yöntemleri, kurumsal değerler, fiziksel olanaklar ve akademik kadro yetkinliği başlıklarında detaylı incelemeler yapıldı. Geçtiğimiz günlerde ise yapılan incelemenin olumlu sonuçlandığı ve "Cambridge Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme" yetkisine sahip uluslararası okul olma statüsü kazanıldığı bilgisi okula iletildi.

EĞİTİME ÖĞRENCİDEN DEĞİL ÖĞRETMENDEN BAŞLANIYOR
Cambridge sertifikaları kapsamında, eğitime öğrenciden değil öğretmenden başlanıyor. Öğretmenlere uluslararası olarak verilen eğitimlerde, dokümanlar, sınavlar, aktivite programları konusunda detaylı bilgi veriliyor. Bu eğitimi alan öğretmenler de, öğrencilere farklı düşünme, üretici gelişim, düşünebilme yetisi, analiz becerisi, üretme, sentezleme amaçlarını da içeren eğitimler veriyor. 'Sürekli öğrenme' felsefesiyle verilen eğitimlerle, öğrencilere yeni ufuklar kazandırılıyor.

3 ALANDA AKREDİTASYON VERİLDİ
İstanbul TED Rönesans'ın akreditasyon onayı; Cambridge Secondary 1 Checkpoint, Cambridge IGCSE ve Cambridge ICE uygulamalarını kapsıyor.
TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak sertifikanın içeriğini ve önemini "Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE), dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri... Cambridge IGCSE Programı bilgiyi hatırlama ve sözlü becerileri kapsayan, problem çözmeye yönelik bir öğrenme sürecidir" sözleriyle anlatıyor.

Ak, TED Rönesans Koleji'nde Cambridge IGCSE çerçevesinde ortaokul düzeyinde verilecek eğitimi ise şöyle değerlendiriyor:
"Program, takım çalışması ve araştırma becerilerini de bünyesinde taşıyan, yaşamsal önemi olan tüm eğitsel becerileri bütünleştirir. Tüm bu süreçlerin sonunda kazanılan edinimler, Uluslararası Cambridge İleri Düzey (Advanced International Certificate) Sertifikası, Kuzey Amerika İleri Düzey Belirleme Programı ve Uluslararası Bakalorya gibi ileri düzeydeki dil bilgisi seviyeleri için bir temel oluşturur. Cambridge IGCSE, öğrencilere kapsamlı bilgi dağarcığı ve yaşam boyu kullanacakları becerileri kazandırırken, onlara lise düzeyinde kendi becerilerine uygun olan dersleri de seçme özgürlüğü tanıyor. TED Rönesans Koleji olarak akreditasyon onayımızı, uluslararası yüksek akademik yetkinlik kapılarını öğrencilerimize açacak bir başlangıç olarak görüyoruz."

Cambridge IGCSE, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynak olarak biliniyor. Ayrıca, ortaöğretimin sonunda öğrenimleri değerlendirmek için tasarlanıyor. Bu uygulama, öğrencilere, eğitimlerinin sonraki adımları için güçlü ve zayıf yönleri hakkında geri bildirimler veriyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)