adscode
adscode

TED Rönesans Kolejinde öğrenciler yaşama uluslararası standartlarda hazırlanıyor

Farklı akademik başarı, ilgi alanı ve yeteneklere sahip olan, keşif süreçlerinde “kendini tanıyan” yaşam becerileri ile donanmış öğrenciler yetiştirme amacıyla eğitim veren TED Rönesans Koleji...

TED Rönesans Kolejinde öğrenciler yaşama uluslararası standartlarda hazırlanıyor
Eğitim

Farklı akademik başarı, ilgi alanı ve yeteneklere sahip olan, keşif süreçlerinde “kendini tanıyan” yaşam becerileri ile donanmış öğrenciler yetiştirme amacıyla eğitim veren TED Rönesans Koleji, anasınıfından itibaren öğrencilerinin kişilik gelişimi ve öğrenme süreçlerini farklı programlarla destekliyor.  

 

TED Rönesans Koleji, sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencileri yaşama uluslararası standartlarda hazırlıyor. Öğrenciler farklı dünyaları keşfetmelerini sağlayan çok yönlü öğrenme programıyla, 21. Yüzyılın dünyasına ilk adımlarını TED Rönesans Kolejinde atıyor. 

TED Rönesans Koleji’nde, okul öncesi yılların çocukların hayata hazırlanmasındaki öneminden hareketle; 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerinin kişilik gelişimi ve öğrenme süreçleri destekleniyor. Bunun için uluslararası geçerlilikteki eğitim programları müfredata entegre edilirken güvenli, çevre dostu bir öğrenme ortamı da sunuluyor. Ayrıca okulda öğrencilerin tüm gelişim alanlarında, yetişkin desteğinden bağımsızlaşarak olgunlaşması için yaş özelliklerine uygun yenilikçi eğitim yöntemleri uygulanıyor. 
 

Yenilikçi Eğitim Yöntemleriyle Hayata Hazırlanıyorlar 
 

Türk ve yabancı deneyimli öğretmen kadrosuyla eğitim veren okulda; “Disiplinler Arası İlişki, Farklılaştırılmış Eğitim ve Tematik Öğrenme” gibi birçok yenilikçi yöntem ve teknik kullanılıyor.   

Okulda anasıfından itibaren İngilizce birinci yabancı dil olmak üzere, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. Öğrenciler anasınıfında Türkçe ve İngilizce etkinlikler ile farklı kültürleri tanıyor. Kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfedip, anasınıfı eğitiminde gelişim ihtiyaçları ile doğru orantılı, güvenli bir eğitim ortamında dünyayı keşfediyor. 
 

Öğrenciler anasıfında başlayan kodlama eğitimi ile algoritma mantığını kavrama, problem çözme, akıl yürütme gibi düşünme becerilerini geliştirme imkânı bulurken, kulüp etkinlikleri ile başlayan kodlama eğitimi ilkokul ve ortaokul yıllarında teknoloji dersleri ile devam ediyor 

Modern donanımlı sınıfları, fen bilimleri, bilgisayar ve 3D laboratuvarları, kütüphaneler, kulüp etkinlileri, müzik, görsel sanatlar ve yaratıcı drama atölyeleri, tenis kortları, dans ve spor salonlarıyla öğrencilerin ihtiyaç duyacakları tüm olanakları sağlayan TED Rönesans Koleji, çevre dostu binası ve uygulamalarıyla da Leed Sertifikalı bir Eko Okul olma özelliği taşıyor.    

 

 

 

 

TED Rönesans Koleji Hakkında: 

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı’da faaliyete geçti. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir yine eğitime aktarılacak. 

TED Rönesans Koleji, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde, deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleriyle eğitim verecek. 2016-2017 yılı için anasınıfından itibaren 8. sınıf dahil olmak üzere öğrenci alacak kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. 

Toplam 20.000 metrekarelik alanda 1.200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji, 38 milyon TL yatırımla kuruldu. Okul; kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanlarını içeriyor. Yaklaşık 8.000 metrekarelik açık alanda ise 3 basketbol sahası, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunuyor. Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve Dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans binası, tamamen çevreci bir yaklaşımla tasarlandı. 

 

Koleje Cambridge Sertifikası 

Dünya vatandaşları yetiştirme amacıyla yola çıkan TED Rönesans Koleji, bu çerçevede önemli bir uygulamaya da imza attı. Kolej, Kasım 2014 itibariyle "Cambridge Eğitim Programlarını Uygulama ve Değerlendirme" yetkisine sahip uluslararası okul olma statüsü kazandı. Yabancı dil eğitiminde dünyaca kabul gören bu sertifika kapsamında, eğitime öğrenciden değil öğretmenden başlanıyor. Eğitim alan öğretmenler de, öğrencilere farklı düşünme, üretici gelişim, düşünebilme yetisi, analiz becerisi, üretme, sentezleme amaçlarını da içeren eğitimler veriyor. 

 

LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL 
 

Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.  

Anasınıfından itibaren 7. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)