adscode
adscode

Teknoloji evcil hayvanlara mutluluk ve sağlık veriyor

2025 yılına kadar 30 milyar dolarlık satış rakamına ulaşması beklenen evcil hayvan teknolojileri, hayvanların daha mutlu, sağlıklı ve uzun bir hayat sürmesini sağlarken özellikle çalışan sahiplerinin…

Teknoloji evcil hayvanlara mutluluk ve sağlık veriyor
Bilim Teknoloji
Akıllı teknolojiler insanoğlunun modern yaşamın hızına ayak uydurması için pratik çözümler sunuyor. İnternet hızlarının artmasıyla fiziki olarak belli bir konuma bağlı olmadan hem sosyal hem de çalışma hayatımızı sürdürebiliyoruz. Bu hızlı bağlantılı dünyada artık uzaktan hayvan bakmak da mümkün hale geldi. Son yıllarda büyük gelişim gösteren evcil hayvan teknolojileri özellikle çalışan kesimin hayvanlarının sağlıklı ve mutlu kalabilmesini amaçlıyor. 

30 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK 

2015’te evcil hayvanlar için dünya genelinde 100 milyar dolarlık harcama yapıldı. Evcil hayvan teknolojilerinin de 2025'e kadar 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşarak başlı başına bir ayrı sektör haline gelmesi bekleniyor. Söz konusu teknolojiler üç ana kategoriye ayrılıyor: Güvenlik, sağlık ve eğlence. Veterinerler teknolojinin bir sahibin yerini asla tutamayacağını belirtse de nimetlerinden yararlanmak illa sorumluluktan kaçmak anlamına gelmiyor. 

Görüntülü konuşmak mümkün

PetChatz ile köpeğinizle Skype’dan konuşur gibi görüntülü konuşabiliyorsunuz. Dışarıdayken PetChatz’i aradığınızda evde bir alarm çalıyor ve köpeğiniz bu sayede cihaza yaklaşması gerektiğini anlıyor. Uygulaması aracılığıyla cihazdan dostunuza ödül maması verebiliyorsunuz. Bunun yanında köpeğiniz PawCall adı verilen düğmeye bastığında size ulaşabiliyor. Yani arama özelliği çift taraflı. 

Köpek diyetisyeni

Akıllı mama kabı PetNet SmartFeeder siz evde yokken evcil hayvanınızı besliyor. Uygulamasıyla ne sıklıkla ve porsiyonlarla besleneceğine karar verebiliyorsunuz. Cihaz zamanla hayvanınızın alışkanlıklarını ve zevklerini tanımaya başlıyor. Bu sayede size vermeniz gereken mama veya yemek hakkında tavsiyelerde bulunuyor.

Egzersiz ömrü uzatıyor 

Akıllı tasma FitBark benzer kilo ve cinsteki köpeklerden elde ettiği istatistikle köpeğinizin yeterli egzersiz yapıp yapmadığını tespit ediyor. FitBark köpeğinizin ne kadar aktif bir hayat sürmesini istediğinize göre size seçenekler sunuyor. Kendi de köpek sahibi olan 
FitBark CEO’su Davide Rossi doğru egzersiz rutiniyle evcil hayvanların ömrünün yüzde 50 uzayabileceğini belirtiyor. 

Samsung’dan konsept akıllı köpek kulübesi 

Samsung akıllı evcil hayvan ürünlerinin yer aldığı özel bir kulübe geliştirdi. 30 bin dolara mal olan kulübede otomatik besleyici, sağlık durumunu kontrol eden sensörler, egzersiz istasyonu ve duvarda bir adet tablet bulunuyor. 

Kameralı tasmayla komut 

Motorola'nın geçen yıl piyasaya sürdüğü akıllı tasma Scout 5000 muadillerinden daha üstün özellikler sunuyor. Cihazla köpeğinizi GPS ile takip edebiliyorsunuz. Tasmada bulunan mikrofon ve hoperlör sayesinde komutunuzu dostunuza iletebiliyorsunuz. Bunun yanında üzerinde 4K görüntü alabilen bir kamera da bulunuyor. 

Uzaktan lazerle oynatın

Bu yıl tanıtılan Petcube’da HD çekim yapan bir kamera bulunuyor. Bu sayede uzaktayken hayvanınızın ne yaptığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca telefonunuza indirdiğiniz uygulamayla Petcube üzerinde bulunan lazer ışığını kontrol edebiliyorsunuz. Bu sayede kedinizi evde olmasanız bile lazerle sağa sola koşturtabilirsiniz .

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)