adscode

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 2. Buluşmasını Antalya Eğitim Platformunun Yöneticileriyle Gerçekleştirdi

Uluslararası Antalya Üniversitesi, her ay düzenlediği toplantıların ikincisinde Antalya bölgesindeki okul ve dershane müdürleriyle buluştu. “Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin Eğitime Katkıları ve…

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 2. Buluşmasını Antalya Eğitim Platformunun Yöneticileriyle Gerçekleştirdi
Etkinlikler

 

 

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin 8 Şubat’ta Rixos Downtown Hotel’de gerçekleştirdiği “Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin Eğitime Katkıları ve Bölgedeki Eğitim Kurumlarıyla İşbirliği’’ konulu toplantısı yoğun ilgiyle karşılandı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, Antalya’nın önde gelen lise ve dershane müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince üniversitenin hedefleri ve bölgeye yapacağı katkılar hakkında bilgi verdi.

 

Öğrencilere İngilizce fobisini yenecekleri bir ortam oluşturacaklarına dikkat çeken Prof. Dr. Göktepe, “Uluslararası Antalya Üniversitesindeki yabancı uyruklu öğrenci oranı Türkiye’deki diğer üniversitelere kıyasla çok daha yüksek olacak. Bu sayede, İngilizce konuşulan bir kampüs oluşturarak konuşma fobisini yeneceğiz. Modern dil öğrenme metotları ile öğrencilerimizin yabancı dil konusundaki korku ve endişelerini minimum düzeye indireceğiz.” dedi.

 

 

Prof. Dr. Göktepe konuşmasında “Bir dünya üniversitesi olmanın yolunun iyi öğrenciler ile kaliteli akademisyen kadrosunun bir araya getirilmesinden geçtiğini ve akademik kadronun kalitesi ile eğitim kalitesinin doğru orantılı olduğunu” söyledi. Prof. Dr. Göktepe her kültürün kendi eğitim sitemini oluşturarak farklılaşması gerektiği üzerine de vurgu yaptı.

 

 

Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince ise katılımcılara “Sizlerin yetiştirdiği nesiller gerek bölgemizin, gerekse ülkemizin geleceği için çok önemli. Savaştan uzak, barış içinde yaşamayı öğrenmiş ve zenginleşmiş toplumlar eğitim konusunu çözmüş toplumlardır. Günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli etken, sahip oldukları iyi ve kaliteli eğitim sistemleridir” dedi.

 

Antalya’nın uluslararası yapısına ve gelişmişliğine vurgu yapan Tamince “Birçok şehirde birden fazla üniversite bulunurken, Antalya gibi gelişmiş bir şehrin tek üniversitesinin bulunması bir eksikliktir. Antalya’yı daha yukarılara taşımayı amaçlayan; dünya turizmine ve marka ihracına katkılar sağlayan, sadece diploma dağıtan değil gündem belirleyen, lider yetiştiren, sorunlara çare arayan ve sosyal konulara duyarlı butik bir üniversite olmayı hedeflediklerini” söyledi.

 

Konuşmasına, dünyada iyi bilinen üniversitelerin başarılı öğrenciler için oluşturdukları işe yerleştirme kriterlerinden bahsederek devam eden Tamince, “Öğrenciler şirketler tarafından okudukları üniversiteye göre değerlendiriliyor ve üniversitenin sektöre verdiği güven işe yerleştirme kriterlerini ve işe alım süreçlerini belirliyor. Biz de Uluslararası Antalya Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi mezun olmadan işe yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bir işletmeyi tasarlarken mühendise de, işletmeciye de ihtiyaç var. Fakülteler arası işbirliği ile mühendis olacak bir öğrencimiz, aynı zamanda pazarlama konularını da bilecek. Günümüzde bilginin kütüphanelerden cepteki ve eldeki teknolojik cihazlara taşındığı, araştırmaların dijital ortamlarda hızlı bir şekilde yapıldığı bilgi çağında, amacımız disiplinler arası işbirliği ile öğrencilerimizin donanımını sadece eğitim gördükleri branşa endeksli olmaktan öteye taşımaktır” dedi.

 

Kapanış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay “Böyle güzel bir projeyi başlattığı için Sayın Fettah Tamince’ye teşekkür ediyorum. Antalya’nın böyle bir üniversiteye ihtiyacı vardı.’’ dedi. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)