adscode
adscode

Üniversite Sınav Maratonu Başlıyor

Üniversite giriş sınavları için başvurular yarın başlıyor.Daha önceki sınav dönemlerinde olduğu gibi yine en yakınınızda olacağız.Takıldınız her konuda size çözüm yolları önereceğiz.Hem de başvurulardan…

Üniversite Sınav Maratonu Başlıyor
Günün Yazısı
YGS'ye başvuruları yarın başlıyor ve 15 Ocak'a kadar devam edecek.
Bu süre içerisinde buşvuruda bulunmayanların, bu yıl içerisinde hiç bir şekilde üniversiteye giremeyeceklerini özellikle hatırlatmak isteriz. Büyük bir ihtimalle başvuru süresi de uzatılmayacak. Yani bir an önce başvurmalısınız...
2014-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek adaylar, dağıtımı ve satışı yapılmayacak kılavuzun örneğini başvuru merkezlerinde inceleyebilecek.
Adaylara, YGS'de Türkçe'den 40, Tariht’en 15, Coğrafya’dan 12, Felsefe’den 8 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik’ten 40, Fizikt’en 14, Kimya’dan 13, Biyoloji’den ise 13 soru sorulacak.
Giriş sınavlarına, 2013-2014 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerden yapanlardan durumları bu belirtilenlere uyanlar başvurabilecek.
YGS'ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da başvurularını kılavuzda belirtildiği şekilde yapmak zorunda olacaklar.
Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adayların haricinde, tüm yükseköğretim programlarına girmek isteyenlerin 2014-YGS'ye girme zorunluluğu bulunuyor.
Kafanıza takılan her soruda bize yazabilirsiniz…
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)