adscode

Üniversiteler YÖK'e Karşı Birleşti

YÖK’ün yeni yasa taslağına karşı üniversiteler birleşti. 12 Aralık’ta düzenlenecek forumda “YÖK’e de taslağa da itirazımız var” denecek.

Üniversiteler YÖK'e Karşı Birleşti
Haberler


Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Yasa Taslağı’na ve üniversitelerin itirazlarına rağmen taslakta değişiklik yapılmamasına eleştiriler sürerken, Ankara’da tartışma yaratacak bir forum düzenleniyor.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin öncülüğünde 12 Aralık’ta düzenlenen “Yüksek Öğretim Reformu” başlıklı 3 oturumlu foruma, Ankara, Boğaziçi, Hacettepe, Mimar Sinan, ODTÜ, İstanbul, Van, Ordu üniversitelerinden rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, yüksek lisans ve lisans öğrencileri ile üniversite idari personeli katılacak. 3 oturumda yapılacak forumda, üniversitelerin bütün bileşenlerine eşit söz hakkı tanınacak.
‘Yasalaşma apar topar yapılıyor’
Forumun çağrı metninde, “Yükseköğretim Kurulu’nun bu yılın Eylül ayında ‘Yeni Bir Yükseköğretim Yasasına Doğru’ başlıklı metinle duyurduğu ve Kasım ayında yayınladığı ‘Yasa Taslağı Önerisiyle’ apar topar yasalaşma sürecine sokmaya çalıştığı yükseköğretim reformunu tartışıyoruz. Üzerinde tüm toplumun mutabık olduğunu belirterek ‘YÖK’ü kaldırıyoruz’ söylemiyle sunduğu “reformun” faili YÖK. Yasa taslağını kendi hazırladığı biçimiyle onayımıza sunduğu bir halkla ilişkiler kampanyası eşliğinde süreci yürütüyor. YÖK’e de hazırladığı reforma da kurmaya çalıştığı demokrasi vitrinine de itirazımız var.
milliyet- haberin devamını okumak için tıklayın







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)