adscode
adscode

Yarı Zamanlı İşler Arttı!

Yenibiris.com’un son 4 aylık verilerine göre, yarı zamanlı ve dönemsel işler geçen kışa nazaran yüzde 89 oranında arttı. Firmalar en çok satış ve tanıtım için yarı zamanlı çalışan arıyor.

Yarı Zamanlı İşler Arttı!
Türkiye'den Haberler
Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, yarı zamanlı ve dönemsel işler alanında son 4 aylık verilerini değerlendirdi. Son iki yıldır bu alanlarda ciddi bir eleman talebi yoğunluğu gözleniyor. Yarı zamanlı ve dönemsel eleman arayışı, bir önceki kış dönemine göre yüzde 89 arttı.
 
İlanlardaki artış, deneyim kazanmak ve harçlığını çıkarmak isteyen öğrenci ve yeni mezunlar için iyi haber anlamına geliyor. Ayrıca, sadece boşta kalmamak için yapılan geçici bir iş olarak görmeyerek işi sahiplenenler için ilerde tam zamanlı iş anlamına da gelebiliyor. Firmalar bunu göz önünde bulundurup tercihlerini kendilerini hemen bırakıp gitmeyecek adaylardan yana kullanıyor.
 
En fazla yarı zamanlı eleman aranan alanlar
Satış
Tanıtım
Anket-saha araştırma
Promosyon
İngilizce öğretmenliği
Branş öğretmenliği
Satış sonrası destek
Bilgi teknolojileri (ağırlıklı yazılım)
Restoran-bar
Önbüro-resepsiyon
Çağrı merkezi
 
Öncelik dil öğretmeninde
Bu sıralar en fazla eğitim ve mağazacılık sektörleri yarı zamanlı eleman ilanı veriyor. Eğitimde ilk sırada yabancı dil öğretmeni arayışı ile dershaneler ve dil kursları var. İngilizce, ardından Fransızca, Almanca ve İspanyolca öne çıkıyor. Başta matematik olmak üzere, branş öğretmenleri de yarı zamanlı istihdam edilenlerden. Etüt öğretmeni ilgili eğitime sahip üniversiteliler için uygun olan bir başka pozisyon.
 
Mağazacılıkta doğal olarak en çok satış tarafında bu çalışma modeli görülüyor. Sektörde son yıllarda daha fazla firma yarı zamanlı alıma sıcak bakar oldu. Diğer sektörlerin geneline bakıldığında ise satışın yanı sıra, mağaza ve alışveriş merkezlerindeki tanıtım faaliyetleri için eleman alımının arttığı görülüyor. Bu dönemde en fazla yarı zamanlı ve belli süreli eleman ilanı verilen ilk 3 sektör ve işe alınacak kişi sayısı şöyle:
 
1-Mağazacılık: Satış danışmanı (954 kişi), tanıtım elemanı (309 kişi)
2-Hizmet: Tanıtım elemanı (618 kişi)
3-Eğitim: İngilizce öğretmeni (309 kişi), eğitim danışmanı (141 kişi)
(1 Ekim-16 Ocak arası verileri içermektedir.)
 
Spa terapisti de aranıyor
Satış ve tanıtım dışında en fazla yarı zamanlı iş ilanı inşaat proje müdürü, fuar ve organizasyon hostesi, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, satış elemanı, güvenlik görevlisi ve kasiyer pozisyonlarında görülüyor. Bu konuda son dönemde dikkati çeken başka bir alan da sağlıklı yaşam oldu. Spa terapisti, bilimsel masaj uzmanı, meditasyon uzmanı, sağlık eğitmeni, yaşam koçu, güzellik uzmanı, fitness ve pilates eğitmeni, hatta dans öğretmeni pozisyonları için yarı zamanlı çalışacak elemanlar aranıyor. Çocuklar için animatör, oyun alanı eğitmeni, palyaço ilanları da revaçta.
 
İster yarı süreli, ister dönemsel olsun, firmalar ne istediğini bilen, dikkatli, titiz, o işte çalışmaya istekli, iletişimi güçlü ve olumlu bakış açısına sahip gençler arıyor. İş başvurusunda bulunanların da görüşmede firmanın kendisinden neler beklediğini, işin süresini ve içeriğini tam olarak öğrenmesi öneriliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)