adscode
adscode

YGS’ye Giriş 40 TL

Üniversite sınavlarında ilk aşama olarak düzenlenen YGS’ye girmek için bugünden itibaren 15 Ocak akşamına kadar başvuru yapılabilecek.

YGS’ye Giriş 40 TL
Eğitim
YGS, 23 Mart Pazar günü uygulanacak. Sınava giriş için 40 TL ödenecek. Üniversite adaylarının YGS’ye başvuru yapmak için, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan başvuru kılavuzunu dikkatlice okuması gerekiyor. Başvurular ortaöğretim müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine yapılacak. Aynı adreste birden çok ortaöğretim kurumu varsa, bu okulların hepsine hizmet veren bir başvuru merkezi belirlendi. ÖSYS’ye meslek liseli olup da sınavsız geçiş hakkını kullanmak isteyenler, 2013-2014 öğretim yılında lise ve dengi okullar ile açıköğretim lisesi son sınıf öğrencileri, mezunlar, ortaöğretim kurumlarında beklemeli durumda olanlar, özel yetenek sınavlarına girecekler başvurabilecek.

Adrese yakın merkezler yazılacak 
Sınavsız geçiş yapacak adaylar da ÖSYS’ye başvuru yapmak zorunda. Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayanlar da ÖSYS’ye başvurabilecek. Ancak tercih süresinin son gününe kadar TC uyruğuna geçmedikleri takdirde, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alacak kontenjanlara yerleştirilemeyecek. Daha önceki yıllarda sınava girip, ilk başvurusunun üzerinden 30 ay geçen adaylardan fotoğraf güncellemesi yapması isteniyor. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini alan ve almayanların bunu başvuru formunda belirtmesi gerekiyor. YGS için bankaya 40 TL ödenmesi gerekiyor. Sınavsız geçiş başvuru ücreti de 10 TL. LYS’lerin her bir oturumu ise 25 TL. Sınav ücretleri Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Denizbank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı ile yatırılabilir. Sınav merkezi tercih alanına adayın okulunun bulunduğu veya adresinde yer alan merkez, sınav merkezi olarak yazılacak. İstanbul’da sınava girecek öğrencilerin ise okul veya adres ilinin biri ya da her ikisinin de İstanbul olması gerekiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)