adscode
adscode

Zeki Müren Vefatının 18. Yılında Bursa’da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 18. yılında doğum yeri olan Bursa’da tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı tarafından anıldı.

Zeki Müren Vefatının 18. Yılında Bursa’da Anıldı
Kültür Sanat
Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren ölümünün 18. yıldönümünde doğum yeri olan Bursa’da anıldı. TEV ve TSK tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da, 2002 senesinde açılan ve sanatın her dalıyla ilgili eğitim veren TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ve TSK Mehmetçik Vakfı’nı temsilen, Kocaeli temsilcisi Em. Kur. Alb. Mehmet Solak konuşma yaptı.

TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan anma töreninde “Değerli ve unutulmaz sanatçımız Zeki Müren mal varlığının yarısını TEV’e yarısını TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı ve bugüne kadar 2450 aşkın çocuğumuza ışık oldu. Zeki Müren’in anıları kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı ile korurken, onun bağışları her yıl katlanarak büyüyor, gençlerimize eğitim olanağı, öğrencilerimize binlerce burs sağlıyor” diye konuştu.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen töreninin ardından Sanat Güneşi Emir Sultan Mezarlığı’nda bulunan kabri başında ve Emir Sultan Camii’nde okutulan mevlitle anıldı.

Sanat Güneşi Zeki Müren gençlerin geleceğine ışık tutuyor.

Türkiye’nin eğitimle ilerleyeceği bilinciyle mal varlığının yarısını TEV’e bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 18’inci yılında da gençlere umut olmaya devam ediyor. Sanat Güneşi’nin vefatının ardından oluşturulan Zeki Müren Fonu’ndan bu güne kadar 2452 öğrenciye burs verildi. 2014-2015 öğretim yılında da TEV Zeki Müren Burs Fonu ile 210 öğrenciye ayda 400 TL burs sağlanacak.

Zeki Müren mal varlığının yarısını da TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. TSK Mehmetçik Vakfı bu bağışlar sayesinde şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik’in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 40 bin TL, birinci derece bir gaziye aylık 1060 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 700 TL yardımda bulunuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)