adscode
adscode

OKUL MÜDÜRÜ BİLGİYİ ÖĞRETMENDEN SAKLAMAMALI

Bilgi erki, yöneticinin astlarına gereksindiği değerli ve yaşamsal gördüğü bilgileri sağlama yollarının başında olmasıyla sağlanan erke verilen isimdir.

hgunes0202@gmail.com




Kuşkusuz, okullarda en önemli bilgi kaynakları yasa, yönetmelik ve genelgelerdir. Burada söz konusu okul müdürlerinin bu bilgi kaynaklarını etkili bir biçimde yorumlamalarıdır.

Ancak, bu konuyla ilgili olarak bazı olumsuzlukların da yaşandığı bilinen bir gerçektir.

Diğer taraftan, okul yöneticisinin öğretme-öğrenme sürecine etki eden bilgileri edinmek durumundadır. Böyle bir yaklaşım da araştırma yeterliliğini zorunlu kılmaktadadır. Kuşkusuz, böyle bir araştırmada yeterlilik öğretme-öğrenme sürecine doğrudan veya dolaylı olarak etki eden faktörlerin bilinmesini gerektirmektedir.

Yine, okul müdürü söz konusu bilgi erkine sahip diğer kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olması gerekmektedir.

Aslında bu konuyla ilgili olarak söylenmesi gereken husus formal bilgileri öğretmenlere nasıl ulaştıracağıdır.

Kuşkusuz, bunun bir çok yolu vardır. Bunlardan en etkili olan yazılı ve sözlü iletişim yollarının kullanılmasıdır. Okullarda müdür açık politikası uygulamak zorundadır. Çünkü, örgüt olarak okul informal yanı ağır basan bir kurumdur.

Diğer taraftan, okul müdürü bilgiyi öğretmenlere iletmek açısından onlar arasındaki informal liderlerden yararlanabilir. Ayrıca, sendika temsilcilerinden yararlanabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)