adscode

Adayları ikna yarışı!

Özel okullar ve vakıf üniversiteleri öylesine cazip tekliflerde bulunuyor ki, adayların kafası karma karışık hale geldi.

aguclu@milliyet.com.tr




Lise ve üniversite ye girişte ödüller havalarda uçuşuyor! Şampiyon öğrencilerin buluşma noktası Boğaziçi bile kesenin ağzını açtı. Burs ve ödül konusunda taviz vermeyen kolej ve üniversiteler ise “Biz sadece iyi eğitim veriyoruz” diyor ama…

Özel okullar ve vakıf üniversiteleri öylesine cazip tekliflerde bulunuyor ki, adayların kafası karma karışık hale geldi.

Bir yanda hayalini kurdukları üniversite öte yanda hayalini kurdukları araba ya da bir daha bu kadarını göremeyeceği paralar.

Görünen o ki bu göz kamaştırıcı promosyonlar bir hayli etkili oldu.

Devlet üniversiteleri ve fen ve Anadolu liselerinin bu kervana katılmaları da bu yüzden.

Eskiden ikinci yedeğe bile sıranın çok zor geldiği Robert gibi liseler, ekstra armağanlar konusunda duruşunu hiç değiştirmeyince kayıtlarda çok alt sıralara kadar inmek zorunda kaldılar.

Bu konuda çok ilginç bir anektodu da paylaşmanın tam zamanı.

Alanında en iyilerden biri olan bir üniversitemizin rektörü anlattı:

“Sınav birincilerden birisi geldi. Sohbetin tam ortasında, diğer üniversitelerin kendilerine vereceklerini sıraladıktan sonra ‘Hocam siz ne veriyorsunuz?’ dedi.
İyi bir eğitim dışında hiçbir şey cevabı aldıktan hemen sonra vedalaşıp gitti. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra bir kez daha geldi . “Hocam haklıymışsınız, önemli olan eğitimmiş, ben size gelmek istiyorum” dedi. O an için mümkün olmadığını söyleyip, kuralları hatırlattık gitti ve daha sonra zamanı gelince de geçiş yaptı…”

Elbette her şampiyon bu noktalara gelmiyor ama cazip promosyonların kafa karıştırdığı ve çok etkili olduğu da kesin…

Hatta bazı profesyonel ödül avcıları var ki sınavlara sırf bu ödüllerden yararlanmak için giriyorlar…

Ödüllerin sadece birincilerle sınırlı kalmadığını, ilk 100’e, 1000’e hatta ilk on bine, yüz bine kadar çıktığını da hatırlatmak isteriz …


Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl tercih yapan adaylar için yeni bir burs programı başlatıyor.

2024-2025 akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih edecek dereceli öğrencilere kapsamlı burs desteğinin yanı sıra, yurt ve çeşitli tesis imkanlarından ücretsiz olarak faydalanma gibi imkanlar sunulacak.

İlk 100’e nakdi destek

Boğaziçi Üniversitesi'ne Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk üçte yer alarak yerleşen öğrencilere tek seferlik 100 bin TL nakdi destek sağlanacak. 

Yerleştiği puan türünde ilk 10’a giren öğrencilere yılda 9 ay süreyle 15 bin TL burs desteği verilecek.

Yine İlk 100’e giren öğrencilere de yılda 9 ay süreyle 10 bin TL destek sağlanacak.

İlk 100’deki tüm öğrenciler, nakdi desteğin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi'nin nitelikli yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu ve her dönem başında bir kez kitap bursu, Teknoparktaki kuluçka merkezinden ücretsiz yararlanma, kapalı ve açık havuz, fitness salonu ile SİNEBU’ya ücretsiz üyelik imkanlarından faydalanabilecek.

Darısı tüm öğrencilerimize.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Hani kura çekilecekti?
MEB, YÖK ve ÖSYM???
Sorunlar yumağı!