adscode

İş için sadece diploma yetmez!

MEB, YÖK ve ÖSYM’ye sorsanız hem öğrenci yetiştirirken hem de üst öğrenim kurumlarına öğrenci seçerken istenilen bu niteliklerin hepsi dikkate alınıyor.

aguclu@milliyet.com.tr




İşverenler, 10 milyondan fazla üniversite mezunu işsiz ya da öğrenim gördüğü alan dışında çalışan gencimiz varken, kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntı çektiklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Peki ne istiyorlar?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yılmaz, bakın bu konuda ne demiş:

“İş dünyası bugün en temel alanlarda bile aradığı nitelikteki çalışanlara ulaşmakta güçlük çekiyor.

Sadece ülkemizde değil, küresel çapta bir rekabet söz konusu.
Yenilikçi, çevik, risk alabilen, inisiyatif kullanabilen ve potansiyel fırsatları öngörebilen girişimci bireyler, neredeyse tüm sektörlerde aranan insan gücünü oluşturuyor.
Sürdürülebilir çözümler geliştirebilen, yapay zekâ ve algoritma teknolojilerini anlayan, dijital ile fiziki dünyalar arasında bağ kurabilen yetenekler rekabet içerisinde öne çıkacak.
Bilimi ve bilgiyi esas almanın yanında beceri odaklı bir yaklaşımla, eğitim ile istihdam arasındaki bağı güçlendirmemiz gerekli.
Eğitim yaşam boyu ve her alanda devam eden bir süreç olmalı.
Daha esnek ve dayanıklı olmak; öğrenme hevesini dinç tutabilmek bu açıdan çok önemli.
Gençlerin işyerlerinde nitelikli staj imkanlarına erişmesi, ayrıca mesleki ve sosyal açıdan gelişebileceği, etkinliklerinde rol alabileceği öğrenci kulüplerinde aktif olmaları, uzun soluklu yarışma ve programlara katılmaları da becerileri çok yönlü geliştirmek için fırsatlar sunar...”

MEB, YÖK ve ÖSYM’ye sorsanız hem öğrenci yetiştirirken hem de üst öğrenim kurumlarına öğrenci seçerken istenilen bu niteliklerin hepsi dikkate alınıyor.

Sonuç ortada!

Bir var diyor, diğeri yok diyor!
Gelinen nokta ise çok daha vahim!
Şu günlerde lise ya da üniversite seçimi yapılırken hangi lise ya da üniversite “Bu niteliklerin çok daha fazlasını biz kazandırıyoruz” diye bir tanıtım yapıyor ya da adayların ve velilerin kaçı bu durumu sorguluyor?

Kaçı bu beklentilerin, puanın, ücretin, popülaritenin yanı sıra sanat, spor ve entellektüel kazanımları, tercih sıralamasında öncelikli olarak ciddiye alıyor?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Hani kura çekilecekti?
MEB, YÖK ve ÖSYM???
Sorunlar yumağı!