adscode
adscode

Liselerde Aşıda Yaş Sınırı?

Okulların açılış günü yaklaştıkça, detaylara yönelik tespit, öneri ve şaşkınlıkların sayısı artıyor. Örneğin aşılama konusunda, olanlar/olmayanlar tartışmasının ötesinde, yaş sınırının altına kalanlar ne olacak?

aguclu@milliyet.com.tr




Okulların 6 Eylül'de açılması defalarca teyit edildi. Yani şu an için bir öteleme söz konusu değil. Bu çerçevede, her türlü önlemin alındığı ifade ediliyor. Aksine düşünmek ya da söylemek moral ve motivasyonu bozar ki bu konuda çok dikkatli olmak gerekir.

Cevabı merakla beklenen çok soru olacak ve işte onlardan birisi:

"M. Fen Lisesi'nde öğretmenim. Bu yıl 9.sınıfa başlayacak öğrencilerimiz, tüm Türkiye genelinde, büyük çoğunluğu 14 yaşında olup küçük bir kısmı da 13 yaşındadır.

Bakanlık aşıda yaş sınırı 15 yaşa indirdi.

Bu durumda okullarımızda 10., 11. ve 12. sınıf öğrencileri aşılanmış olacak ancak 9.sınıfların yaşları tutmadığı için aşısız olacak.

Sonuçta aşılanan ve aşı olamayan çocuklar aynı ortamı paylaşacak zorundalar. Hatta bizim okulumuz yatılı olduğu için gece-gündüz bu çocuklar yemekhane, pansiyon derslik, bahçe gibi ortamları ortak kullanacaklar.

Çocukların hepsinin aşılanması hem kendi sağlıkları hem de okul personelinin sağlıkları açısından oldukça önemli.

Bakanlık aşıda yaş sınırını 13 yaş yapsa idi lise öğrencileri açısından daha iyi olurdu kanaatindeyim.

Anlaşılan hem Sağlık Bakanlığı'nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkilileri bu kadarını düşünememişler.

Sizden rica etsem bu durumu gündeme getirebilir misiniz?  En azından yetkililer böylelikle uyarılmış olur diye düşünüyorum. Saygılar sunuyorum..."

 

Ankara, umarız bu ve benzeri konularda, hızlı karar alma süreçleri ile oluşma ihtimali olan her türlü riski minimuma indirir...

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)