adscode
adscode

Uzaktan Eğitim ve Öğrenciye, Öğretmen, Veliye Teknolojik Destek!

Uzaktan eğitim artık olmazsa olmazımız haline geldi. Pandemi süreci bitse de, yarı uzaktan yarı yüz yüze "hibrit eğitim"e, kalıcı olarak bakabiliriz. Bu yüzden, eğitime yönelik tüm teknolojik altyapıya yönelik harcamalarda KDV oranı yüzde 1'e inmelidir! Bu arada uzaktan eğitimin tüm yükünü, ebeveynler çekiyor. Sınıftaki öğretmen rolü onlara kaldı!..

aguclu@milliyet.com.tr




Aile büyükleri, uzakta eğitimin garantörü durumunda. En ufak bir aksaklıkta tüm işi gücü bırakıp çocuklarıyla birlikte ekran başında zaman geçiriyorlar.

Öğrencilerin saat kaçta derse başlayacağını, ders izlerken dikkat dağınıklığı olup olmadığını, verilmesi gereken cevapları, yapılması gereken hesaplamaları, dersin gırgır şamata ile mi yoksa pür dikkat izlenip izlenmediğini hep onlar takip ediyor!

Sabah derslerinde ekran karşısında uyuyan çok oluyormuş. "Nasıl ayakta tutacağımı bilemedim" diye arayış içinde olan anneler var.

Öğrenciler, bir de öylesine lükse alıştılar ki, yüz yüze eğitim başladığında, evde olduğu gibi hizmet beklerlerse hiç şaşırtıcı olmaz!..

Evde olan veliler için çocuklarının eğitimiyle ilgilenmek aşırıya kaçılmadınız sürece bir görev ve keyif ama dozunu iyi ayarlamak gerekir. Yoksa ilk havlu atan onlar olabilir!..

Çalışan anne babalar İçin hele evde bir aile büyüğü ya da eğitimden, teknolojiden anlatan birileri yoksa, bazen eziyetlerin ve aksaklıkların en büyüğü olabiliyor.

MEB'in tüm bu durumları göz önünde bulundurarak, uzaktan eğitimde yol katetmesi, sistemin kalıcılığı ve işlevi konusunda çok önemli olacakları!..

Altyapı Donanımı?
Bilgisayar ya da tablet her evde yok.
Dahası her öğrencinin ve öğretmenin de kendine özel bilgisayarı ya da tableti bulunmuyor.
Hele ki anne babanın öğretmen olduğu evlerde iki, üç de öğrenci varsa ihtiyaçlar çok daha fazla artabiliyor.

İşte bu yüzden, tıpkı öğretim ücretlerinde olduğu gibi bilgisayar, tablet, internet ve diğer eğitim materyallerinde KDV oranı yüzde 1'e çekilmeli ve taksitle ama faizsiz kampanyalar ya da kredi olanakları sağlanmalıdır!

Aile süreci gibi teknik donanım süreci de uzayalabilir bu yüzden derslerin gerekirse her yere erişebilirliği olan ulusal tv kanallarında ölü saatlerde tekrarı sağlanabilir...

Yapmış olmak için bir şeyler yapılmaz.
Biz yaptık dayatması hiç hoş karşılanmaz.
En iyisi biziz, bizden daha iyisi yok bulduğunuzda yetinin söylemleri de çok gereksiz.
Sonuçta, ortada sıkıntılı bir durum var ve bu süreci hep birlikte aşacağız.
Korona ile mücadelenin belki de çok daha fazlasını eğitim konusunda vermek zorundayız.
Aşı bulunduğunda, korona riski ortadan kalkar ama kayıp nesiller oluşursa onları yeniden hayata kazandırmak pek de o kadar kolay olmayabilir!..
Çocuklarımızı eğitimden ve okuldan soğutmamalıyız.
Ve bunu yaparken de sağlıklarını zerre kadar riske atmamalıyız.
Bu da o kadar zor olmamalı.
Eğer istersek, başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yoktur!
Bunun daha önce defalarca test ettik, yine başarırız...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)