adscode
adscode

Öğretmenler çözüm bekliyor

Öğretmenler, eğitimde karar vericiler tarafından yeterince anlaşılamadıklarını; mesleki gelişim ve liyakat esaslı kariyer sistemine karşı olmadıklarını; yüz soruluk bir sınavla mesleki tecrübelerinin ölçülemeyeceğini ifade etmektedirler.

ikegitmeni@hotmail.com




Yeni başlangıçlar genellikle; yeni heyecanları, yeni sevinçleri, yeni umutları da beraberinde getirir. Eğitim öğretim kurumlarında da öğretmenler, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanıyla, uzun bir yaz tatilinden sonra, öğrencileriyle hasret giderdiler. Ancak, yeni eğitim öğretim yılı; öğretmenlerin kariyer basamakları sınavının iptali ile ilgili itirazların ve tartışmaların gölgesinde başladı… Öğretmenler, öğrencileriyle tatillerinin verimli geçip geçmediğini konuştular. Bazı öğrencilerin öğretmenlerine:  “Öğretmenim,  yaz tatiliniz nasıl geçti?..;  Haberlerde sizin de artık sınava gireceğinizi duydum. Öğretmenim, sınava hazırlık yaptınız mı?..” gibi ilginç sorular sorduğunu da duyar gibiyim… Evet, yanlış okumadınız. Gündemi çok iyi takip eden bazı öğrencilerin öğretmenlerine benzer soruları sorduğunu öğretmenlerden çok sık duyduğumu ifade etmek isterim. Yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerden en sık duyduğumuz konu;  kariyer basamakları sınavı, eğitim içerikleri ile ilgili eleştiriler ve sınavın iptal edilmesi gerektiği ile ilgili görüşler… Öğretmenler, eğitim içerikleri ve kariyer basamakları sınavı nedeniyle tatil yapamadıklarını da ifade etmektedirler…

Milli Eğitim Bakanı, katıldığı bir televizyon programlarında öğretmenlerin nerdeyse tamtamına yakının uzman ve başöğretmenlik eğitimleriyle ilgili içeriklerini tamamladıklarını ifade ettiler. Milli Eğitim Bakanı, kariyer basamakları eğitimi ve sınavlarının zorunlu olmadığını da ifade ettiler. Öğretmenlerin konuyla ilgili paylaşımlarını takip ettiğimde öğretmenlerin ekonomik şartlar nedeniyle, başvuru yaptıklarını ifade etmektedirler. Öğretmenler, eğitime ve öğrenmeye karşı olmadıklarını, eğitim içeriklerinin niteliği ve zamanlaması konusunda itirazları olduklarını ifade etmektedirler. Ayrıca; öğretmenler, eğitim notları ve videoların içeriklerindeki sorunlar nedeniyle, ilk birkaç konudan sonra, videoları düzenli takip edemediklerini, sadece videoları tamamlamaya çalıştıklarını da ifade etmektedirler. Sosyal medya gruplarında paylaşım yapanların öğretmen olup olmadıklarıyla ilgili de araştırma yapmaya çalıştım. Grup yöneticileriyle iletişime geçmeye çalıştım. Grup yöneticileri, sosyal medyada paylaşım yapanların öğretmen olduklarını, öğretmenlerin birçoğunun çekinceleri nedeniyle gerçek isimlerini kullanamadıklarını; ayrıca, sosyal medyada etkili paylaşım yapanların büyük çoğunluğunun yetkili sendikanın üyeleri olduklarıyla ilgili de bilgiler gelmektedir. Öğretmenler, eğitimde karar vericiler tarafından yeterince anlaşılamadıklarını; mesleki gelişim ve liyakat esaslı kariyer sistemine karşı olmadıklarını; yüz soruluk bir sınavla mesleki tecrübelerinin ölçülemeyeceğini ifade etmektedirler. Öğretmenler, meclis açıldığında öğretmenlik meslek kanunun revize edilmesini ve kıdem esaslı bir maaş düzenlemesi beklediklerini dile getirmektedirler.

Yazılarımda yaz tatili boyunca, öğretmenlerin öğretmenlik meslek kanundaki kariyer basamakları sınavıyla ilgili haklı itirazlarını dile getirmeye çalıştım. Öğretmenlik meslek kanundaki kariyer basamakları sınavı, eğitim sistemimizin mevcut sorunlarına yeni sorunlar ekleyecektir… Öğretmenler, sınav kaygısı yerine öğrencilerine ve derslerine bir an önce odaklanabilmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında, öğretmenlik meslek kanun revize edilmesiyle ilgili müjde beklediklerini ifade etmektedirler.

Eğitim sistemimizde Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki kariyer basamakları dışında da önemli bazı sorunlar çözüm beklemektedir… Milli Eğitim Bakanı, bir açıklamasında eğitim sisteminin öğrenci boyutu ve diğer boyutlarının ölçülebildiğini, öğretmen boyutunun ise bugüne kadar ölçülemediğini ifade ettiler.  Eğitim sistemimizde öğretmen niteliğini ölçmeye eğitim fakültelerindeki eğitim öğretim süreci ve akademik gelişim sürecinin rasyonel değerlendirmesiyle başlanmalıdır. Eğitim sistemimizde, belirli bir eğitim içeriğini kapsayan, 100 soruluk çoktan seçmeli sınav ile öğretmen niteliğinin ölçülemeyeceğini düşünüyorum. Eğitim sistemimizde öğretmenlerin niteliğinin geliştirilmesi için öncelikle, öğretmen yetiştirme süreci ve öğretmenlerin meslek içerisinde geliştirilmesiyle ilgili eğitim bilimlerinin ilkeleriyle çelişmeyen doğru politikalar ve stratejiler geliştirilerek sağlanabilir. 

Eğitim sistemimizde; kademeler arası geçişteki problemler, eğitim öğretim kurumları arasındaki eşitsizlikler, nitelikli ve niteliksiz okul ayırımları, merkezi sınavlar, ders müfredatlarındaki çeşitlilik, ders saatleri gibi bir yığın sorun çözüm beklemektedir. Eğitim sistemimizin çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli bir sistem olması için, sistemin en önemli halkası olan öğretmenleri ayrıştırmak yerine işbirliğine yönelik önlemler alınmalıdır. Eğitim kurumları arasında da nitelikli – niteliksiz, proje okulu, protokol okulu gibi kurumları birbirinden ayrıştıran uygulamalar yerine, tüm eğitim öğretim kurumlarının niteliğini en üst seviyeye çıkarmak için de gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Geleceği aydınlık, yarınları umut dolu bir nesil için, “ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM”…

 

Ali Güngör

ikegitmeni@hotmail.com

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)