adscode
adscode

LGS’de Tarih Değişmeli mi?

Üniversite sınavlarının daha ileri bir tarihe alınması kararı ilk başta öğrenci ve veliler tarafından tepki ile karşılansa da daha sonra ki günlerde benimsenmeye başlandı gibi gözüküyor.

bpelister@hotmail.com




Şu an için Salgının ne zaman biteceği pek belli olamasa bile tahmini olarak Mayıs sonu Haziran başı tarihleri konuşuluyor.

Biz 1 Haziran Pazartesi tarihini okullar için başlangıç kabul ettiğimiz takdirde LGS ve YKS için kalan süreler çok farklı olacak.

LGS’ ye girecek öğrencilerin o hafta sınava girmesine karşın YKS girecek olan öğrenciler ise yaklaşık 55 gün sonra bu sınavla yüzleşmiş olacaklar.

LGS tarihinin değişmemesinin en temel sebebi haklı olarak Bakanlığımızın sınavın öğrenciler üzerindeki olumsuz baskısını daha da artırmamaktan geçiyor.

Bunu da sınavda çıkacak olan 8.Sınıf II. Dönem konularını yok saydırarak daha da perçinlediler.

ÖSYM’nin ise bu konudaki tutumu biraz daha farklı gözüküyor.

Onlarda YKS nin en zor konuları sayılan 12.Sınıf II. Dönem konularını sınavdan çıkartılar ama sınav tarihini de nerdeyse bir aydan fazla ötelediler.

Şimdi bu iki farklı tutumun ortaya çıkaracağı sonuçları merak ediyoruz.

Hepimizin kabul ettiği gerçek ise Salgın sürecinden çıkar çıkmaz öğrencilerin bir üst Eğitim hayatlarını çok yakından ilgilendiren sınavlarla karşı karşıya kalacak olmalarıdır.

Bu kadar önemli olan bu süreçte öğrenciler için en önemli olan şey ise bir an önce kendilerinin sonrada hayatlarının ‘Normalleşmesidir’

Bu da ancak günlük alışıla gelmiş Eğitim hayatlarına tekrardan başlamaları ile olabilir.

Öğretmenleri, arkadaşları ile yeniden buluşmak, konuşmak ve sınavları yeniden günlük okul hayatının gündemine alıp kafa olarak buna hazırlanmaları lazım.

Ancak bu şekilde Sınavlar için gerekli motivasyonu ve adaptasyon tekrardan sağlayabilirler.

 Son tahlilde bizim önerimiz YKS kadar olmazsa da LGS’nin de en az bir iki hafta sonraya ertelenmesi olacaktır.

Tabii ki bu bizim önerimiz ama her zaman olduğu gibi son kararı verecek olan yine Milli Eğitim Bakanlığımızdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)