adscode
adscode

GERÇEKTEN EĞİTEBİLİYOR MUYUZ?

Amerika’da bir akademisyene “Müslümanlar oldukları her yerde sorun çıkartıyor” diyen zihniyetler varken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

damlaaktan@gmail.com




Ülkede “akademisyenler işe iade davası açamaz” diyen bir yargıtay kararı hatta kanun hükmünde kararname varken... Gereçkten eğitebiliyor muyuz?

Çocuklar ikinci dönem sınava girmeme kararı verip, ilk dönem notları ile mezun olmayı “seçebilirken”... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Ülkemde her gün istisnasız bir-iki kadın şiddet görür –hatta hayatını kaybederken- ve bu “Böyle olmasını istemezdim ama çok üstüme geldi” diyen bir zihniyetle normalleştirilebiliyorken; hatta ve hatta serbest bırakılabiliyorken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Akademisyenler kadro bekler ve kadro hakları yıllarca verilmezken.... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Okuma oranları ciddi düzeyde düşmüşken, doğuda her iki kız çocuğundan biri daha 18’ine gelmeden evlendirilirken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Öğretmenler atama bekler ve atamalarının sonucu hayal kırıklığı ile sonuçlanırken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Konum, mevki, para gibi hırslar “yetinme” ve hatta “yetiştirme” gücünün önüne bu kadar geçmişken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Özel okul paraları ortalama gelirle normal şartlarda yaşayan bir ailenin bile maddi gelirinin yarısından fazla iken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Yüksek lisanslı biri ambar işçisi olarak çalışıyorken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Rekabetin el uzatacak mesafeye geldiği dünyada, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” zihniyetiyle yaşam devam ederken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

On parçayı geçmeyen bir market alışverişi 100+ TL, bir balık restoranında iki kişi yemek 300+ TL tutmaya başlamışken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Öğrenciler kim olduklarını keşfederek değil, gelecek kaygısı ile alan seçimi yapıyorlarken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Beyin göçü güzel ülkemde üst seviyelere yerleşmişken... Gerçekten eğitebiliyor muyuz?

Liste uzar gider... Benim içim elvermiyor uzatmaya...

Ama soruyorum. Gerçekten düşünüyor muyuz ve hatta gerçekten yaşıyor muyuz?


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05